Mijatović najbolji košarkaš u CG

Izvor: B92, 30.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mijatović najbolji košarkaš u CG



Za najboljeg košarkaša Crne Gore u 2006. godini izabran je plejmejker podgoričke Budućnosti Nenad Mijatović, dok je najbolja košarkašica Jasmina Bigović iz bjelopoljskog Jedinstva.

Mijatoviću je ovo treće priznanje, nakon što je 2003. i 2005. godine izabran za najuspešnijeg mladog košarkaša Crne Gore.

Ovo priznanje mi, naravno, mnogo znači. Na meni je da i dalje radim i izgrađujem se. Potrudiću se da u narednom periodu opravdam titulu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najboljeg u 2006. godini. Ne sumnjam da će moja igra ići samo uzlaznom putanjom jer u Budućnosti imam odlične uslove za rad i napredak. Što se retultata ekipe tiče, potpuno sam zadovoljan jer smo postigli veliki uspeh. Napravili smo neka iznenađenja, tu pre svega mislim na pobede protiv Olimpije, Partizana i Hemofarma čime smo pokazali da smo kvalitetna ekipa i da zasluženo zauzimamo šesto mesto u NLB ligi. Nije nemoguće i da se uključimo u borbu za plej-of", izjavio je Mijatović za "Sportski žurnal".

Mijatović je član reprezentacije SCG od 2003. godine. Ponikao je u Mediteranu iz Herceg Novog, a potom je nastavio karijeru u ekipi Budućnosti. Za sada je u reprezentativnom dresu osvojio EP za kadete 2003. godine, EP za juniore u Beogradu leta 2005. godine i EP u Izmiru 2006. godine. Jedan je od talentovanijih košarkaša sa ovih prostora.

U dosadašnjem delu sezone NLB lige zabeležio je 149 poena i 18 asistencija.

Rođen je 22. januara 1987. godine, a visok je 193cm.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.