Mesta za Bodija

Izvor: Glas javnosti, 06.Dec.2009, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesta za Bodija

Potresi definitivno drmaju Košarkaški savez Srbije! Posle odlaska generalnog sekretara Predraga Bojića, sve više se spominje da je red došao i na prvog čoveka KSS Dragana Kapičića, koga bi kako Kurir i Glas javnosti saznaju trebalo da zameni proslavljeni igrač Dejan Bodiroga.

Bojić posle Bojića

Kao najozbiljniji kandidati da zamene Predraga Bojića na mestu generalnog sekretara pominju se Tihomir Bubalo i Goran Ristanović. Priča se da uz Bubala stoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Bora Stanković i selektor Dušan Ivković, dok je Ristanović kandidat Partizana i još nekih klubova. Šta će se dešavati i da li ima istine u ovom pričama, videće se uskoro, a do tada će taj posao i dalje obavljati Bojić.

- Zasada nema nijednog kandidata. Funkciju generalnog sekretara KSS i dalje će obavljati Bojić, dok se ne pronađe zamena - rekao je Kapičić.

- Nema dilema da se u samom Savezu dešava tihi puč. Posle ostavke Predraga Bojića, na red bi trebalo da dođe i predsednik Dragan Kapičić, a kao njegov naslednik najviše se spominje proslavljeni košarkaš Dejan Bodiroga. U narednom periodu očekuje se još dosta razgovora na tu temu, a prvi sledeći korak je totalna reorganizacija Saveza, nakon čega bi trebalo da dođe i do personalnih promena u samom vrhu - kazao je izvor blizak KSS.

Interesantno je da se to dešava u trenutku kad se u Sazonovoj napokon stabilizovala situacija, ali očigledno da nekima odgovora da dođe do promena baš u ovom trenutku.

- Odlazak Kapičića neće biti tako jednostavan, jer Savez prvo mora da promeni Statut, nakon čega treba da prođe skupštinsku proceduru. Svima u KSS je jasno da „kuću košarke“ očekuju novi izbori u dogledno vreme kako bi se izabralo novo rukovodstvo, a Bojić je bio samo prvi u nizu. Interesantno je da se to dešava u trenutku kad je košarkaška organizacija napokon stala na svoje noge - istakao je naš sagovornik.

Predsednik KSS Dragan Kapičić kaže da će on biti na čelu Saveza, dok ne dođe do reorganizacije, i da nema ništa protiv da se u rad uključe naši proslavljeni asovi

- Ostajem na mestu predsednika dokle se ne pojavi suprotna želja, odnosno dok ne završimo reorganizaciju. Nemam ništa protiv da se u Savez uključe i naši proslavljeni košarkaši, koji su doneli toliko radosti ovoj zemlji. I kad sam se kandidovao sve naše velike igrače sam zvao da se aktivnije uključe u KSS, tako da ni sada nemam ništa protiv - zaključio je Kapičić.

Dejan Bodiroga je nedavno, povodom spekulacija da bi on mogao da bude novi predsednik KSS, izjavio da je na raspolaganju da pomogne selektoru Dudi Ivkoviću.

- Ivković se prihvatio selektorskog posla i ostvario sjajan rezultat na EP u Poljskoj, ali se pri tom uhvatio u koštac i s mnogim drugim pojavama u nameri da pomogne. Neke stvari godinama nisu funkcionisale, tako da je njegov doprinos zaista nemerljiv. Jedan od primera je i specijalistički kamp za bekove i visoke igrače, u kojem ću i ja učestvovati. Tu sam da pomognem na razne načine, dok je uključivanje u rad KSS ozbiljna tema koja zahteva totalni angažman. Ponavljam, kada sam se preselio iz Rima u Beograd nisam razmišljao o sportskim funkcijama, ali sam spreman da pomognem Dudi u svakoj akciji - ispričao je nedavno Bodiroga.  

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.