Mesi kao Branko Kockica

Izvor: Mondo, 01.Okt.2012, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesi kao Branko "Kockica"

"Pamtite me kao dobru osobu, dobrog druga, a ne kao najboljeg fudbalera na svetu", izjavio Lionel Mesi, najbolji fudbaler današnjice.

"Na svetu postoji jedno carstvo, u njemu caruje drugarstvo, u njemu je sve lepo, u njemu je sve lepo, u njemu je sve nežno, u njemu se sve raduje...".

Kako bi ova pesma "legla" Lionelu Mesiju da zna reči!

Fudbalski čarobnjak, koji ima 25 godina, što znači da će igrati još najmanje 10 godina, virtuoz koji je tri puta proglašavan >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << za Najboljeg na svetu, kaže da mu je važnije da bude zapamćen kao dobra osoba, nego kao najbolji fudbaler planete!

"Draže mi je kad osvojim trofeje sa timom, nego kad dobijem neku individualnu nagradu ili da postignem najviše golova. Moj glavni cilj je da me zapamte kao dobru osobu, nego kao najboljeg fudbalera na svetu. Kad se sve ovo završi, šta će mi ostati? Zato bih voleo da kada odem u penziju ostanem ljudima u sećanju kao pristojan čovek. Volim da igram fudbal, da dajem golove, ali mi je još draže što sam sklopio prijateljstva sa ljudima sa kojima sam igrao", izjavio je Mesi španskom dnevniku "El Pais".

Mesi je u Barselonu došao još 2000. godine. Igrao je za njen podmladak, za treći, pa drugi tim, da bi od 2004. godine bio neizostavan u prvom timu čuvenog kluba. Malo je reći da mu je karijera bogata, vrhunska...Naosvajao se trofeja sa Barselonom, najbolji je strelac kluba, postavio je mnoge standarde u svetskom fudbalu...

Ali, ostao je na zemlji. Ostao je, što bi se reklo, normalan. Zadivljujuće!

Mesi bi uskoro, tačnije narednog meseca trebalo da postane otac, prvi put u životu.

(MONDO - foto: AP)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mesi: Želim da ostanem upamćen kao dobra osoba

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Okt.2012

BARSELONA - Lionel Mesi izjavio je da bi više volio da bude upamćen kao dobar prijatelj i kolega svojim saigračima nego kao najbolji fudbaler na svijetu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.