Mejveder: Lina vole jer je Azijat

Izvor: B92, 14.Feb.2012, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mejveder: "Lina vole jer je Azijat"

Bokser Flojd Mejveder, koji je poznat po svojim rasističkim izjavama, rekao je da je Džeremi Lin u žiži jer je Azijat.

"Lin je dobar igrač, ali se cela pompa oko njega pravi jer je poreklom Azijat. Crni igrači rade isto što i on svako veče, ali ne dobijaju toliko pohvala", rekao je Mejveder.

Mejveder je prvi svoj rasistički ispad imao pred meč sa Filipincem Manijem Pakjaom, kada je rekao da "treba da ide da pravi suši i skuva pirinač". Što se Lina tiče, Mejveder >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije mogao više da pogreši.

Momak koji nije bio izabran na draftu, na 14 mečeva ove sezone beležio je 12 poena u proseku, a na poslednjih šest prosečno je ubacivao 22,8. Činjenica da je došao iz razvojne lige u kojoj nije igrao govori o kakvom je igraču reč.

Međutim, nije Mejveder jedini, koji je imao takav stav o Linu. Novinar Šon Gregori iz "Tajm" magazina je izjavio da je "Džeremi dobio stipendiju, jer je kineskog porekla".

Za vreme školovanja su ga često vređali poredeći ga sa kineskim tradicionalnim jelima, vikali mu da se vrati u Kinu...

Džeremi je sve to istrpeo i na pravi način pokazao kakav je košarkaš.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mejveder: Džeremi Lin je hit u Americi samo zato što je Azijat

Izvor: Blic, 15.Feb.2012, 01:00

Bokser Flojd Mejveder izjavio je da je nova zvezda Njujork Niksa Džeremi Lin poslednjih dana toliko u žiži javnosti samo zato što je "druge rase", a ne zbog svojih partija...Mejveder veruje da je Lin preko noći postao novi hit u Americi isključivo zbog činjenice što je Azijat..."On je dobar igrač...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.