Maskerano i Anelka orobili Engleze

Izvor: Blic, 02.Feb.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maskerano i Anelka orobili Engleze

Za razliku od prethodnih godina, kada su evropski klubovi u zimskoj pauzi dovodili pojačanja sa namerom da im pomognu u borbi za opstanak ili osvajanju titule, značajnijih transfera u ovom prelaznom roku nije bilo mnogo. Na angažovanju novih fudbalera najviše su radili klubovi iz Engleske, koji su za pridošlice izdvojili ukupno 124.351.370 evra.

Najspektakularniji bio je transfer Nikolasa Anelke koji se iz Mančester Sitija preselio u Čelsi. San francuskog reprezentativca >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da igra u timu sa „Stamford bridža" napokon se ostvario.

- Počastvovan sam prelaskom u Čelsi, to je najveći engleski klub. Ono što me još više raduje jeste to što ću igrati u tandemu sa Drogbom. Jedva čekam da se vrati sa Afričkog kupa - nije krio zadovoljstvo Nikolas Anelka.

Ekipa iz Londona je obavila još jedan veliki posao, a to je dovođenje srpskog reprezentativca Branislava Ivanovića, koji se odličnim igrama u moskovskoj Lokomotivi izborio za poziv.

- Prelaskom u Čelsi ispunio sam želju, a to je da igram u timu u kome mogu da se dokazujem. Nemanja Vidić mi je u razgovoru nagovestio da je veoma teško igrati u Engleskoj, ali sam spreman i ne plašim se izazova - rekao je Ivanović.

Tim sa „Enfilda" i višestruki prvak Evrope Liverpul ostao je bez Muhameda Sisoka koji je prešao u Juventus. Reprezentativac Malija dolaskom u „staru damu" vidi veliku mogućnost za napredak u karijeri.

- Presrećan sam što sam došao u veliki klub kao što je Juventus. Ovim potezom sam sigurno obezbedio bolju budućnost i stvorio veće šanse za napredak u karijeri. Velika je čast igrati zajedno sa Del Pjerom i Bufonom - kazao je Sisoko.

Liverpul je otkupio ugovor Havijera Maskerana i sada je argentinski reprezentativac zvanično član „crvenih".

- Mnogo mi je lakše da igram sada kada znam da sam član Liverpula - prokomentarisao je Maskerano.

Rafa Benitez ne mora da brine za povređene odbrambene igrače, jer je u tim došao bivši defanzivac Zenita Martin Škrtel. Stameni defanzivac je na „Enfild" stigao sa namerom da još više zacementira ionako neprobojnu Liverpulovu odbranu.

- U Rusiji i Engleskoj se igra drugačiji fudbal, ali nema veze, ja sam jak momak. Došao sam da osvojim Ligu šampiona - kazao je Škrtel.

Midlsbro je dovođenjem Alfonsa Alveša pokazao veliku ozbiljnost i nameru da u Premijer ligi svima pokažu da u nastavku sezone sa njima neće biti šale. Brazilski internacionalac je iskazao veliko zadovoljstvo dolaskom na Ostrvo.

- Veoma sam srećan što ću igrati u najjačoj evropskoj ligi. Nadam se da ću pružati dobre igre kao u Holandiji i da ću biti strah i trepet za protivničke golmane - rekao je Alveš.

Džermejn Defo se nije uklapao u planove skoro pridošlog trenera Totenhema Huandea Ramosa, pa je odlučio da nastavi karijeru u Portsmutu.

- Jedva čekam da debitujem. „Pompejci" su dobra ekipa, a sa mnom će biti još jači - prokomentarisao je Defo.

U Bajernu nisu sve kockice na broju, dosta problema imaju Bavarci u odbrani, a kao čep koji bi trebalo da zapuši rupe doveden je Breno, igrač Sao Paula. Mladi defanzivac je zadivljen izgledom Minhena i „Alijanc arene".

- Ovo je neverovatno. Ovakav stadion sam viđao samo na slikama. Klinačko maštanje da igram u nekom velikom evropskom klubu je ispunjeno. Šansu koja mi se ukazala sigurno neću upropastiti - kazao je Breno.

Dijara nije imao mesta u Arsenalu, a u redove Portsmuta su ga primili na velelepan način. Francuski internacionalac nije bio zadovoljan statusom u londonskoj ekipi.

- Nisam se uklapao u Vengerov stil igre i normalno je da sam otišao. U Portsmutu mogu da igram i da prikažem sebe u najlepšem svetlu. Jedva čekam da igramo protiv mog bivšeg kluba - rekao je Dijara.

Bivši igrač Boke Banega pojačao je redove španske Valensije, a doveden je kao poslednji tračak nade da „slepi miševi" mogu da zaigraju bar približno dobro kao ranijih godina. Mladi igrač sredine terena pokušaće da pomogne timu sa „Mestalje".

- Svestan sam da je ovo veliki pomak u karijeri. Imam samo 18 godina i ispred mene je put uspeha i slave. Valensija je u teškoj situaciji, a ja ću se potruditi da dobrim partijama doprinesem boljim igrama kluba, ali i da dokažem navijačima i treneru Kumanu da moj dolazak u Primeru nije slučajan - rekao je Banega.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.