Malik Monk kao Peđa Stojaković

Izvor: B92, 30.Okt.2023, 13:51

Malik Monk kao Peđa Stojaković

Košarkaš Sakramenta Malik Monk bio je heroj Kingsa u pobedi nad Lejkersima posle produžetaka (132:127).

Polovinu svoja 22 poena Monk je protiv bivšeg tima ubacio u produžetku i tako rešio pitanje pobednika u derbiju Kalifornije.

Time je postao tek treći igrač od 2000. godine koji je u dresu Kingsa postigao najmanje 11 poena u pet dodatnih minuta. Pre njega su to uradili Peđa Stojaković i Dieron Foks.

Stojaković je u martu 2001. godine postigao 12 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od 14 poena Sakramenta u produžetku i pobedni nad Njujork Niksima. Šutirao je bez greške u tom delu igre – 4/4.

Inače, taj duel je ostao upamćen po sjajnoj partiji Krisa Vebera koji je meč završio sa 39 poena, 15 skokova, pet asistencija i tri ukradene. Na toj utakmici je stigao do 10.000 poena u karijeri.

Ne treba trošiti previše reči kada je drugi igrač dotadašnjeg dvočlanog društva u pitanju. Dieron Foks je u aprilu ove godine dobio nagradu za najboljeg igrača u neizvesnim završnicama.

Nagradu pod nazivom "Džeri Vest" Foks je dobio pobedivši konkurente Džimija Batlera iz Majami Hita i Demara Derozena iz Čikago Bulsa. U trenutku kada je proglašen za pobednika, predvodio je ligu po broju popularnih "clutch" poena.

U momentima kada se lomio meč imao je procenat od 52,9 pogodaka iz igre, a prvi je bio i po broju pogodaka u poslednjim četvrtinama. Postigao je prošle sezone čak 194 odlučujućih poena, što je najviše još od Lebrona Džejmsa 2018. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.