MSL: Pobeda Zvezde u Zrenjaninu

Izvor: B92, 03.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MSL: Pobeda Zvezde u Zrenjaninu



Vodeće ekipe Meridijan Superlige Crvena zvezda i Partizan ostvarile su pobede u utakmicama 19. kola. Crvena zvezda je u Zrenjaninu stigla do ubedljive pobede nad Banatom, 4:1, prve u prolećnom delu sezone. Dvostruki strelac za crveno-bele bio je Kastiljo, a preostala dva gola postigli su Đokić i Milijaš.

Trener Zvezde Dušan Bajević izmenio je sastav u odnosu na 'večiti derbi', a utakmicu protiv Banata počeo je sa čak četiri napadača, s obzirom da su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se u prvih 11 našli Burzanović, Purović, Đokić i Rašković. U beogradskoj ekipi je takođe debitovao Miloš Bajalica, pojačanje iz OFK Beograda, koji je igrao od 73. minuta.

Ofanzivna taktika vrlo brzo je donela rezultat. Već u 12. minutu Kastiljo se najbolje snašao posle jednog centaršuta i glavom postigao gol za 1:0. U 35. minutu, Đokić je, posle udarca Burzanovića i odbrane golmana Banata, naleteo na loptu i iz blizine povisio na 2:0.

U nastavku meča Crvena zvezda je završila posao u Zrenjaninu, kada je prvo Milijaš u 65. minutu sa oko 17 metara iz indirektnog udarca povećao na 3:0, da bi samo minut kasnije Kastiljo postigao svoj drugi gol, kada je iskoristio grešku odbrane Banata. Do kraja meča, Banat je uspeo da postigne počasni pogodak, kada je Mikić bio strelac u 79. minutu, da bi Burzanović u 88-om pogodio stativu.

Meč u Zrenjaninu bio je prekinut sredinom prvog poluvremena na 10-ak minuta zbog tuče navijača gostujućeg tima i policije. Do sukoba je došlo kada je stotinak navijača Crvene zvezde koji su ostali van stadiona u Zrenjaninu pokušalo da uđe.

Novosadska Vojvodina je posle dve važne pobede remizirala sa trećeplasiranom Mladošću iz Apatina. Gosti iz Apatina poveli su golom Dragića u 26. minutu, da bi bod Vojvodini doneo Sikimić 15 minuta pre kraja meča.

Bežanija je ostvarila očekivanu pobedu na domaćem terenu protiv poslednjeplasiranog Zemuna. Strelci za domaće bili su Vukajlović u 9. minutu i Osmanović u 52. minutu meča. Ovom pobedom „Zmajevi" su se izjednačili sa OFK Beogradom, Mladosti i Vojvodinom, ali „Romantičari" svoj meč igraju u nedelju, kada na Karaburmi dočekuju Voždovac.

Ubedljivu pobedu ostvario je kulski Hajduk koji je slavio na gostovanju Borcu iz Čačka rezultatom 3:0. Kod gostiju golove su postizali Radivojević i Komazec u 66. minutu, da bi konačan rezultat postavio Davidov u 75. Kuljani su se ovom pobedom približili 6. mestu koje vodi u plej-of.

Svi rezultati 19. kola:

Partizan – Smederevo 2:1

Banat – Crvena zvezda 1:4

Vojvodina – Mladost 1:1

Borac – Hajduk Kula 0:3 i

Bežanija – Zemun 2:0

Bodovna razlika na tabeli između Crvene zvezde i Partizana ostaje 9 bodova posle 19. kola. Zvezda ima 45, Partizan 36, Mladost 31, a OFK Beograd 28 bodova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.