Luković od petka u crveno-belom

Izvor: RTS, 26.Dec.2014, 06:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Luković od petka u crveno-belom

Aleksandar Luković u petak će biti predstavljen kao novo pojačanje Crvene zvezde. Luj Van Gal potvrdio da je zainteresovan za Gereta Bejla. Finalni turnir Kupa Radivoja Koraća u Nišu od 19. do 22. februara. Zubizareta napušta Barselonu 2016. godine, menja ga Pujol. Sanja Damjanović najbolja rukometašica, Momir Ilić najbolji rukometaš Srbije. Predsednik Novog Pazara smatra da je Savez kaznio njegov klub zbog nedolaska delegacije na Skupštinu Zajednice Superlige.

Pratite >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nas na Tviteru i Fejsbuku

21.55 - Košarkaši Mege Leks izgubili su u Skoplju od MZT-a sa 84:79 (26:23, 14:20, 21:17, 23:19) u 14. kolu Jadranske lige.

Mega je tako ostala na šest pobeda i propustila je priliku da prestigne Krku i izjednači se sa Partizanom po broju trijumfa. MZT-u je ovo bila peta pobeda u sezoni, ali je ekipa ostala pretpostlednja.

MZT je u 39. minutu stekao četiri poena prednosti, 79:75, posle penala Seada Šehovića, ali je Ognjen Jaramaz potom pogodio trojku i priveo svoj tim na poen zaostatka.

Nakon toga je MZT promašio napad, ali je Rade Zagorac u sledećem napadu izgubio loptu, tako da je domaći tim sa penala stekao tri poena prednosti, a onda je sačuvao prednost do kraja meča pošto je bio precizan u penal-završnici.

Najefikasniji u Megi bio je Aleksandar Marelja sa 16 poena, dok su Marko Kešelj i Dušan Čantekin postigli po 11.

MZT je predvodio Šehović sa 19 poena, dok je Stefan Sinovec postigao 17.

21.49 - Afrička fudbalska konfederacija (CAF) objavila je da su u užem izboru kandidata za najboljeg igrača kontinenta u 2014. godini Jaja Ture (Obala Slonovače, Mančester Siti), Pjer-Emerik Obamejang (Gabon, Borusija Dortmund) i Vinsent Enejama (Nigerija, Lil).

Za favorita važi prošlogodišnji laureat Jaja Ture, jedan od najzaslužnijih za titulu Mančester Sitija i član najbolje postave engleske Premijer lige prošle sezone.

Ukoliko i ove godine pobedi u izboru CAF, Jaja Ture će ući u istoriju kao prvi afrički fudbaler koji je godišnju nagradu osvajao četiri puta zaredom.

Do sada su po tri puta zaredom za najbolje afričke fudbalere proglašavani Abedi Pele iz Gane (1991, 1992, 1993) i Kamerunac Samjuel Eto (2003, 2004, 2005).

Eto, takođe, sa nagradom iz 2010. godine jedini za sada ima četiri ova priznanja.

Ceremonija proglašenja fudbalera godine "crnog kontinenta" biće održana 8. januara u Lagosu, u Nigeriji.

21.22 - Odbojkašice Crvene zvezde plasirale su se na završni turnir Kupa Srbije iako su na domaćem terenu, u revanš utakmici četvrtfinala, izgubile od ekipe Jedinstva iz Stare Pazove sa 3:2 u setovima (25:21, 25:18, 19:25, 15:25, 15:8).

Crveno-bele su prvi meč u Staroj Pazovi dobile sa 3:1.

Plasman na završni turnir izborile su i odbojkašice Vizure, koje su ranije danas u Beogradu pobedile Dinamo iz Pančeva sa 3:0 (25:19, 25:15, 25.13), nakon što su prvi četvrtfinalni meč u gostima dobile istim rezultatom (3:0).

U preostalim revanš utakmicama četvrtfinala sutra igraju TENT - Železničar Lajkovac (prvi meč 3:2) i Spartak Subotica - Jedinstvo Užice (3:0).

20.11 - Bivši državni repezentativac i doskorašnji fudbaler Zenita iz Sankt Peterburga, Aleksandar Luković, od petka će ponovo pojačati redove aktuelnog srpskog šampiona Crvene zvezde.

Iskusni 32. godišnji defanzivac po drugi put će nositi dres crveno-belih, za koje je prethodno nastupao između 2002. i 2006. godine, odigravši 64 utakmice, uz tri postiguta gola.

Luković je ponikao u timu kraljevačke Sloge, odakle je i prešao u Crvenu zvezdu, a kasnije je još igrao za italijanski Udineze i Zenit.

Za nacionalnu reprezentaciju odigrao je 28 utakmica i bio je član tima koji je pod vođstvom Radomira Antića učestvovao na prvenstvu sveta 2010. godine u Južnoj Africi.

Zvanična promocija Lukovića zakazana je za petak od 14 sati u Medija centru stadiona "Rajko Mitić".

18.00 - Rukometni savez Srbije proglasio je Sanju Damjanović za najbolju internacionalnu igračicu u 2014, dok je priznanje u muškoj konkurenciji dobio Momir Ilić.

Ovo mi je podstrek za budućnost da budem još bolja. Volela bih da se i sledeće godine pojavim na ovom mestu i da osvojim nagradu, rekla je Damjanovićeva po dobijanju priznanja.

Rukometašica Radničkog iz Kragujevca Anđela Janjušević izabrana je za najuspešniju igračicu iz Srbije, dok je u muškoj konkurenciji nagradu dobio golman Železničara Dejan Zlatanović.

Najuspešniji trener je Đorđe Ćirković iz Vojvodine, a posebno priznanje dobio je reprezentativac Srbije u rukometu na pesku Marko Pavlović.

15.25 - Predsednik fudbalskog kluba Novi Pazar Nedžad Dragolovčanin rekao je da je šokiran kaznom od tri utakmice bez publike i milion dinara zbog loše organizacije meča sa Partizanom i ocenio da je u pitanju odgovor Saveza na nedolazak delegacije kluba na Skupštinu Superlige.

Da li je jedna petarda razlog za ovako drakonsku kaznu? Pre bih rekao da je ovo odgovor Saveza na nedolazak naših predstavnika na Zajednicu Superlige i to što nismo hteli da podlegnemo pritisku lobista. Ako je ovo kazna za Novi Pazar, za jednu petardu, kakve su onda trebalo da budu kazne za vatromet na derbiju, preko 150 topovskih udara, nebrojano petardi, izjavio je Dragolovčanin u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu.

On je dodao da klub osuđuje pojedince zbog čijih poteza ispašta ceo grad.

Klub je preduzeo sve mere kako bi organizacija protekla u najboljem redu, ali očekujemo da i policija i tužilaštvo odrade svoj deo posla. Novi Pazar je od ulaska u Superligu kažnjen sa 12 utakmica bez publike. Sa ovakvim stavom FSS-a, pitam se ima li svrhe da ulažem u fudbal. Oni meni i ljudima koji ulažu u sport šalju poruku da treba što pre da idemo i da fudbal u Srbiji, koji je dotakao dno, prepustimo Savezu, poručio je prvi čovek Pazaraca. 

14.20 - "Žuti zid" u svoj svojoj slavi. Borusija iz Dortmunda objavila je video-snimak, napravljen tokom poslednje utakmice na Zignal Iduna Parku u 2014. godini, koji priliči prazničnom raspoloženju...

13.30 - Finalni turnir Kupa Radivoja Koraća održaće se u Nišu, potvrdio je organizator košarkaški klub Konstantin. Odluku je doneo Košarkaški savez Srbije na elektronskoj sednici Upravnog odbora.

Za pehar će se nadmetati osam ekipa, četiri iz Jadranske lige - Crvena zvezda, Partizan, Mega Leks i Metalac i četiri iz domaćeg prvenstva - Vojvodina, FMP, Vršac i domaćin Konstantin. Turnir će se igrati od 19. do 22. februara 2015. godine, a trofej brani Crvena zvezda.

12.40 - Za 28. Beogradski maraton, koji će se održati 18. aprila iduće godine, već se privavilo više od 400 učesnika iz 25 zemalja.

Ovo je prvi put u istoriji Beogradskog maratona da je interesovanje iz zemlje i sveta ovako veliko. Važno je istaći da su u pitanju učesnici koji sami plaćaju svoje troškove dolaska i boravka u Beogradu i Srbiji. Beogradski maraton kao događaj postao je izuzetno popularan u svetu milionske trkačke populacije. To je značajno pošto se na taj način u svetu promovišu glavni grad i zemlja kao turističke destinacije, istakao je Dejan Nikolić dorektor Beogradskog maratona.

Interesovanje i domaćih učesnika tri puta veće nego u istom periodu prošle godine i da su pripreme za trku daleko odmakle.

12.00 - Menadžer Mančester junajteda Luj Van Gal stavio je do znanja da je zainteresovan za fudbalera madridskog Reala Gereta Bejla, ali nije želeo da otkriva detalje.

O Bejlu pričam sa mojim finansijskim direktorom Vudvordom, a ne sa medijima, rekao je Van Gal na konferenciji za novinare uoči sutrašnjeg meča sa Njukaslom.

Prema pisanju britanske štampe, Junajted je spreman da za velškog fudbalera ponudi 150 miliona evra. Kako se navodi, "operacija Bejl" mogla bi da uključi i golmana Davida De Heu.

Otkupna klauzula u Bejlovom ugovoru sa Realom, inače, iznosi astronomskih milijardu evra. Velšanin je 2013. iz Totenhema prešao u Real za koji je od tada postigao 33 gola na 66 utakmica, uz 24 asistencije.

11.50 - Španski košarkaški klub Laboral saopštio je da je novi član tima Amerikanac Darius Adams. Adams ima 25 godina, igra na pozajmici plejmejkera i ove sezone je u dresu Nansija u francuskom prvenstvu prosečno beležio 18,3 poena, 3,6 skokova i 3,7 asistencija.

On će u ekipi iz Vitorije zameniti Tomasa Ertela, čiji se odlazak u turski Efes uskoro očekuje. Prethodno je španski evroligaš na poziciji plejmejkera doveo Majka Džejmsa, tako da neće biti deficitaran na mestu organizatora igre.

11.40 - Sportski direktor Barselone Andoni Zubizareta napustiće to mesto u junu 2016, kada mu ističe ugovor, a zameniće ga Karles Pujol, tvrdi "El mundo deportivo".

Zubizareta će biti jedna od 'žrtava' cunamija u restrukturiranju kluba koji sprema predsednik kluba Đosep Marija Bertomeu, tvrdi španski list. Pujol, koji je do prošle sezone bio standardni prvotimac Barselone, angažovan je na mestu zamenika Zubizarete.

10.00 - Dosadašnji košarkaš Detroita Džoš Smit potpisaće ugovor s Hjustonom, preneli su američki mediji. Detroit je prošle nedelje raskinuo ugovor sa 29-godišnjim Smitom, koji je prošlog leta s Pistonsima potpisao četvorogodišnji ugovor vredan 54 miliona dolara.

Smit je 2004. godine karijeru počeo u Atlanti, odakle je devet godina kasnije prešao u Detroit. Džoš Smit je ove sezone prosečno beležio 13,1 poen, 7,2 skokova i 4,7 asistencija po utakmici. U dosadašnjem delu sezone Hjuston je ostvario skor od 20 pobeda i sedam poraza i četvrti je u Zapadnoj konferenciji NBA lige.

09.00 - Iako će se Izborna skupština Fudbalskog kluba Partizan održati od 16 časova u Sportskom centru Teleoptik, posle burnog Zbora članova FK, u medijima su se pojavile tvrdnje da će ona biti samo formalnost i najavljeno je već „izabrano" rukovodstvo.

Novi predsednik fudbalskog kluba Partizan biće Zoran Popović, jer je njegov protivkandidat Mile Jovičić odustao od kandidature. Navodno su mesta potpredsednika Partizana namenjena Ljubiši Tumbakoviću i Miloradu Vučeliću, a biće uvedena funkcija generalnog direktora kluba.

Za sportskog direktora Partizana biće promovisan bivši istaknuti prvotimac Dragan Ćirić, a šef stručnog štaba ostaje Marko Nikolić.

07.00 - Trener Crvene zvezde Nenad Lalatović zaiteresovan je za angažovanje Milana Rodića fudbalera Zenita iz Sankt Peterburga, čime bi ojačao poziciju levog beka.

Nenad Lalatović više ne računa na bivšeg kapitena Nikolu Mijailovića, koji ima ugovor na još dve godine, ali i slobodu u izboru nove sredine, prenose „Večernje novosti".

Milan Rodić, bivši mladi reprezentativac i bivši član OFK Beograda, u ovoj sezoni odigrao je samo dva meča u Kupu Rusije i nijedan minut u Premijer ligi za ekipu koju vodi Andre Vilas-Boaš. Rodić je pre tri godine bio prvi pik Crvene zvezde i tadašnjeg sportskog direktora Ivana Adžića, ali je visoko obeštećenje "Romantičara" tada bilo prepreka. Letos se takođe pominjala mogućnost da dođe na pozajmicu, ali je ostankom Nikole Mijailovića i on ostao u Zenitu.

00.00 - Stefan Babović, koji je prethodnih godinu i po dana sa uspehom igrao za Voždovac, verovatno će po treći put u karijeri zaigrati za Partizan, iako se za njega interesuje i nekoliko klubova iz inostranstva.

Babović je potekao u Partizanu iz koga je prvi put otišao 2008. godine, kada je prešao u OFK Beograd, a put ga je dalje vodio u Nant, Fejnord, ponovo Nant, da bi se vratio u Partizan, iz kog je 2012. godine otišao u Saragosu, u kojoj se zadržao jednu sezonu, pre dolaska u Voždovac.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ovo je 25 najboljih filmova 2014? Koji je po vama na prvom mestu?

Izvor: Prva.rs, 26.Dec.2014

Da li su ovo najbolji filmovi 2014. godine?. 25. Lucy. 24. We Are the Best. 23. Timbuktu. 22. Selma. 21. Love is Strange. 20. Listen up Philip. 19. Godzilla. 18. Starred Up. 17. Why Don’t You Play In Hell. 16. Mommy. 15. Babadook. 14. Palo Alto. . 13. Ida. 12. Adieu Au langage. 11....

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.