Lučić: Sada je pritisak na njima

Izvor: Sportski Žurnal, 06.Jun.2013, 00:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lučić: Sada je pritisak na njima

Kapiten Partizana Vladimir Lučić rekao je da je njegov tim ubedljivom pobedom nad Crvenom zvezdom skinuo sa sebe pritisak i prebacio ga na rivala pred drugu utakmicu finala plej-ofa Srbije i kazao je da se crno-beli košarkaši neće opuštati.
(FOTO: Žurnal)
Odigrali smo dobro od samog početka…Ovo je tek početak, borbe nas tek očekuju. Skinuli smo pritisak sa sebe i prebacili na njih…Mnogo bismo izgubili da smo poraženi. Ovih 20 poena ne znači >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << ništa, u petak se igra nova utakmica – rekao je Lučić.
Partizan je pobedio Zvezdu sa 82:54 u prvoj utakmici finala plej-ofa. Crno-beli su u jednom od prethodnih derbija opuštenije dočekali „večitog” rivala i tada su izgubili. Trener Duško Vujošević ocenio je tada da se u tim prenela „svadbarska atmosfera”.
Imali smo situaciju ranije ove sezone da smo se opustili i u slavljeničkoj atmosferi ušli u utakmicu. Nadam se da smo naučili nešto iz toga i da se takve situacije neće ponavljati – rekao je Lučić.
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Dragan Milosavljević sa 28 poena, ali je odigrao i dobru odbranu na Igoru Rakočeviću.
Svi igrači su motivisani za derbi, a ovo finale se igra za trofej i sigurno je da će svi izaći maksimalno. Osećam se jako dobro, publika je nosila ceo tim. Razigrao sam se, nisam mnogo ni razmišljao o svojoj igri. Sigurno treba očekivati reakciju Zvezde u petak. Oni će sigurno igrati bolje, biće mnogo motivisani – rekao je Milosavljević.
On je kazao da razlika od 28 poena nije realna.
Na kraju nije bila realna razlika. Imali smo veći pad početkom treće četvrtine, ali uspeli smo da neverovatnim trojkama zaustavimo njihov nalet i nekim trojkama otišli na razliku koja sigurno nije ni realna. Mi smo imali više odmora, ali oni su u ritmu. Biće sigurno jako teško dalje – rekao je Milosavljević.
Krilo Davis Bertans kazao je da ovako visoka razlika ne pokazuje realno stanje stvari.
– Do te razlike smo došli u samom finišu…Dobro smo počeli, zaustavili smo (Igora) Rakočevića u prvih 10 minuta. U drugom poluvremenu smo na početku izgubili ritam. Posle toga smo se vratili sa mnogo jakom energijom, povratili 10 razlike, a posle toga i 20 i mirno priveli meč kraju. Treba dobro da se spremimo za sledeću utakmicu i ovu zaboravimo što pre – rekao je Bertans.
Centar Dejan Musli bio je prezadovoljan posle pobede:
Stvarno je prelep osećaj, ali ovo je tek prva utakmica, a treba da se pobedi u još dve u seriji. Neće biti lako, pripremićemo se – rekao je Musli.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Lovre: Što dalje od srpskog fudbala

Izvor: Sportski Žurnal, 06.Jun.2013

Vezista crno-belih Goran Lovre (31), nije se naigrao u klubu iz Humske 1. Doveden je kao pojačanje a ubeležio je samo šest utakmica.. (FOTO: Žurnal). Vladimir Vermezović, bivši trener Partizana, pružio mu je šansu četiri puta u ligi i dva u Kupu Srbije.. – Žalim što nisam dobio priliku da...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.