Liverpul spremio milione za Matića

Izvor: RTS, 11.Okt.2013, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liverpul spremio milione za Matića

Nemanja Matić prva je želja menadžera Liverpula Brendana Rodžersa, prenosi uticajni "O Žogo". Slavni klub sa Enfilda spreman da isplati čak 36 miliona evra za jednog od najboljih zadnjih veznih u Evropi.

Ugledni portugalski list „O Žogo" prenosi da je Liverpul kao svoju prvu metu u zimskom prelaznom roku odredio Nemanju Matića.

Reprezentativac Srbije i najbolji igrač Portugala prošle sezone se toliko dopada menadžeru ekipe sa Enfilda, Brendanu Rodžersu, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je ovaj ubedio poslodavce da izdvoje 36 miliona evra za njegovo dovođenje.

Liverpul ove sezone vrlo dobro „gazi" terenima Premijer lige, a možda je baš Matić pojačanje koje nedostaje „redsima" da u svoje vitrine donesu prvu titulu još od 1990. godine.

Prepreka transferu bi mogao da bude predsednik Benfike Luis Felipe Vijera, koji ne krije želju da Matića zadrži na La Lužu po svaku cenu, ili makar da gane proda za manju sumu od 50 miliona evra.

U prethodna dva prelazna roka Nemanja Matić je dovođen u vezu sa nekoliko vrhunskih premijerligaških klubova, pre svih u pitanju su bili Čelsi i Mančester junajted.

Pojedini domaći i strani mediji preneli su da je Žoze Morinjo u Beograd na meč između Srbije i Hrvatske došao, ponajviše, kako bi pogledao baš Matića.

Nakon turbulentnih početaka, i neuspešnih epizoda u mlađim kategorijama Crvene zvezde i Partizana, Matić je igrao u srpskoligašu Kolubari iz Lazarevca. Odatle, preko slovačkih Košica, stiže i do Čelsija.

Međutim, za dve godine u londonskom klubu nije se naigrao, odnosno odigrao je samo dva meča. Bio je na pozajmici u Viteseu, a 2011. godine stiže u Lisabon kao deo transfera Davida Luiza.

U ovom trenutku on je, bez ikakve dileme, jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji u Evropi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.