Lebronov štab želi Karmela u Lejkersima

Izvor: Mondo, 07.Dec.2018, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Lebronov štab želi Karmela u Lejkersima"

Pored dileme oko toga može li ovakav Entoni da pomogne bilo kom timu, postoji i ona - da li bi "Kinga" trebalo stavljati iznad franšize kakva je šampionska iz El-Eja?

"Lebron Džejms voleo bi da dovede Karmela Entonija u Los Anđeles kako bi zaigrao sa njim za Lejkerse, rekao je izvor iz lige za The Athletic".

Ovako glasi vest kojom je ovaj sve uticajniji sportski portal u SAD uzdrmao NBA javnost prethodne noći, u kojoj su odigrane tri utakmice. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Entoni, 34-godišnji veteran čija se karijera prilično neprijatno sunovratila pre nekoliko godina, odstranjen je iz takmičarske postave Hjuston Roketsa sa kojima je letos potpisao ligaški minimalac od 2,4 miliona dolara posle samo jedne sezone u Oklahoma Siti Tanderu.

Nekadašnja NBA zvezda i deo čuvene "generacije 2003" u kojoj su i Džejms, Dvejn Vejd, Darko Miličić i Kris Boš, i dalje je na platnom spisku Hjustona, međutim menadžment tima iz Teksasa navodno je zainteresovan da ga trejduje čak i za pravo izbora u drugom krugu drafta u nekoj od narednih sezona. Čak ni to nije motivisalo generalne menadžere širom SAD da ga dovedu, a The Athletic tvrdi da o tome razmišlja - citiramo - "kamp Lebrona Džejmsa".

KOKOŠKOV NA MUKAMA: ZVEZDE POVREĐENE, KLINCI NE SLUŠAJU

"King" Džejms, koji je letos napustio Klivlend, Ohajo i Istok da bi zaigrao za drugu najslavniju NBA franšizu i jednu od najpopularnijih sportskih organizacija u Americi, navodno nije lično zatražio od predsednika Lejkersa Medžika Džonsona da već 15. decembra dogovori trejd sa Roketsima i uvede Entonija u trening salu kraj "Stejpls centra", ali...

The Athletic navodi "da su Džejms (34) i ljudi iz njegovog štaba uvereni da Entoni može još da igra" i da "za njega ima mesta među onima koji će doprinositi igri Lejkersa". Ovaj portal podseća i da se mladi trener Luk Volton suočava sa čestim povredama mladih igrača (Brendon Ingram je poslednji primer) i da bi zbog toga Lejkersi trebalo da uključe Entonija u trenažni proces prvog dana kada njegov trejd bude moguć, a to je 15. ovog meseca.

Džejms i Entoni odlični su prijatelji van terena i više puta izjavljivali su da se nadaju zajedničkom timu u budućnosti.

Roketsi su posle deset utakmica ove sezone i očajnog starta celog tima odlučili da isključe popularnog Mela iz takmičarskog sastava, u početku ekipa trenera Majka D'Antonija reagovala je pozitivno i vezala pet pobeda, ali su se "rakete" potom ponovo "pokvarile" i ušle u seriju od šest poraza u poslednjih osam duela.

Iako se, logično, odmah povela polemika oko toga može li nekadašnja mašina za ubacivanje šuteva sa poludistance da zaista pomogne ovim Lejkersima, nije malo onih kojima je zasmetalo nešto drugo - stavljanje Džejmsa iznad kompletne organizacije pod imenom Los Anđeles Lejkers i davanje na značaju stavovima koje zastupa "njegov kamp".

Šta bi drugi uradili na mestu Medžika Džonsona?

"Ne zaista, ne... Čak i da ga Lebron zaista želi, ne verujem da će to biti presudno. Medžik bi trebalo da uđe u sukob sa njim oko toga. Znam da bih ja uradio tako", citirao je The Athletic izjavu jednog od izvršnih funkcionera Lejkersovih rivala sa Zapada, čije ime nije navedeno.

Lejkersi se sa skorom 14-9 posle dugo vremena nalaze u konkurenciji za plej-of.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.