Lajović se borio lavovski, ali...

Izvor: Mondo, 01.Sep.2018, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lajović se borio lavovski, ali...

Srpski teniser dobro se nosio sa Džonom Iznerom, ali nije uspeo da izbori prolaz u osminu finala US Opena

Foto: Guliver/Getty Images/Julian Finney

Srpski teniser Dušan Lajović eliminisan je sa ovogodišnjeg US Opena u trećem kolu.

Savladao ga je Džon Izner posle lavovske borbe koja je trajala tri i po sata, u četiri seta - >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 7:6 (10:8), 6:7 (6:8), 6:3, 7:5.

Lajović je najveću priliku propustio u prvom setu, kada nije iskoristio tri set lopte u taj-brejku (6:3). On je u narednom uspeo da izjednači, opet posle taj-brejka, ali je 11. igrač sveta nakon toga uspeo srpskom teniseru dva puta da oduzme servis.

U trećem setu napravio je brejk u šestom gemu, nakon što je Lajović to propustio da uradi gem ranije, dok je u poslednjem, u kojem je sve "mirisalo" da će se ponovo igrati taj-brejk, to učinio u samom finišu. Izner Duciju nije dozvolio nijednom da dođe u priliku za brejk, dok je on iskoristio tek petu loptu u 11. gemu, nakon čega je na svoj servis "sa nulom" okončao duel.

Izner jeste imao veći broj neinuđenih greški na meču (47 u odnosu na Lajovićević 31), čak pet duplih grešaka, ali i mnogo više vinera (85 naspram 56), iskoristio je dve brejk lopte od 13, a Lajović 0/3, dok je Amerikanca opet služilo njegovo najjače oružje - servis.

Izner je na meču protiv Lajovića imao 34 asa.

Amerikanac će se za plasman u četvrtfinale US Opena boriti sa Milošem Raonićem iz Kanade, koji je bio bolji od Stena Vavrinke - 7:6 (8:6), 6:4, 6:3.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.