LŠ: Još dve pobede gostiju?

Izvor: B92, 25.Feb.2014, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ: Još dve pobede gostiju?

U utorak se nastavlja Liga šampiona duelima Zenit - Dortmund i Olimpijakos - Mančester junajted u osmini finala, nakon što su u prva četiri meča slavili gosti.

Prvi meč na programu je već od 18 časova u Sankt Peterburgu gde Zenit dočekuje ekipu Jirgena Klopa.

Nemačkoj ekipi Liga šampiona će do kraja sezone biti najveća >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ambicija s obzirom da Bajern u Bundesligi već beži 20 bodova.

Uz to, žuto-crni su doživeli težak poraz od 3:0 od Hamburga koji je u tom momentu bio pretposlednji na tabeli. Zenit, sa druge strane, nema takmičarsku utakmicu već dva meseca zbog pauze u ruskom šampuionatu.

"Ne vidim da smo zbog toga u prednosti. Oni su treniraIi dobro, imaju odlične uslove za pripreme. Trenirali su mnogo poslednjih nedelja, igrali su prijateljske mečeve i sigurno će biti spremni za nas. Mislim da nismo u prednosti u odnosu na njih“, rekao je Klop.

Ekipa Lučana Spaletija nije blistala u prvoj fazi takmičenja, prošla je sa samo jednom pobedom, ali je Zenit tek drugi ruski tim koji igra osminu finala.

"Ovo je ubedljivo najjači protivnik kojeg smo mogli da izvučemo u ovoj fazi takmičenja. Ne znam da li će naše stopostotno zalaganje biti dovoljno, ali ćemo dati 100 odsto svojih mogućnosti", smatra Spaleti.

Mnogo toga zavisiće od sastava timova, jer je Borusija ponovo u problemu sa povređenim igračima. Subotiću, Blaščikovskom i Humelsu pridružio se Sven Bender, a najbolji strelac ekipa Robert Levandovski ima problema sa prehladom.

Drugi meč večeri u Atini će odigrati Olimpijakos i Mančester junajted. Grčki tim je doživeo poraz u sva četiri međusobna meča, ali je poslednji odigran pre više od jedne decenije. Crveno-beli iz Pireja su već obezbedili titulu, ali su tokom januara prodali najboljeg igrača Kostasa Mitroglua.

„Oduševljen sam što smo stigli do osmine finala i jedva čekam da utakmica počne. Ulog je veliki, a mi se nećemo predati. Iskustvo je važno u ovakvim mečevima, ali mi možemo da se izborimo sa time. Igramo strastveno, tako će biti i protiv Junajteda. U boljoj smo formi nego što smo bili pre dva meseca, radili smo naporno i spremni smo. Oni će biti pod pritiskom, ne smeju da pogreše zbog njihove pozicije u Premijer ligi“, rekao je trener Olimpijakosa Mičel.

Sa druge strane Mančester Junajtedu ostaje samo Liga šampiona, pošto je zaostatk za liderom Premijerlige ogroman, 20 bodova. Dejvid Mojes nije poveo u Atinu povredjene Fila Džonsa i Fila Džonsa.

„Ja uživam u ovakvim utakmicama. Za nas je bilo odlično što smo završili prvi u grupnoj fazi, ali meč protiv Olimpijakosa će biti težak. Moramo da odigramo kvalitetno. Runi i Van Persi su u dobroj formi, uzdam se u njih jer postižu golove na važnim utakmicama“, rekao je Mojs.

Utakmica u Pireju pred izvesno punim stadionom igra se u standardnom terminu od 20 i 45.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na B92...






Povezane vesti

LŠ: Još dve pobede gostiju?

Izvor: B92, 25.Feb.2014

U utorak se nastavlja Liga šampiona duelima Zenit - Dortmund i Olimpijakos - Mančester junajted u osmini finala, nakon što su u prva četiri meča slavili gosti...Prvi meč na programu je već od 18 časova u Sankt Peterburgu gde Zenit dočekuje ekipu Jirgena Klopa...Nemačkoj ekipi Liga šampiona...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.