Kubotu i Lindštetu titula u dublu

Izvor: RTS, 28.Jan.2014, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kubotu i Lindštetu titula u dublu

Poljski teniser Lukaš Kubot i Šveđanin Robert Lindštet osvojili su titulu u dublu na Otvorenom prvenstvu Australije. Oni su u finalu savladali Amerikanca Erika Butorca i Ravena Klasena iz Južne Afrike sa 6:3, 6:3 i zasluženo došli do prve gren slem titule u karijeri.

Poljsko-švedski dubl Lukaš Kubot/Robert Lindštet osvojio je titulu na Australijen Openu, pošto je u finalu savladao američko-južnoafrički par >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Erik Butorac/Raven Klasen sa 6:3, 6:3.

Kubot i Lindštet ni u jednom trenutku nisu dozvolili protivnicima šansu za preokret, tako da su na kraju slavili posle jednog sata i pet minuta igre.

Lindštetu i Kubotu ovo je prva gren slem titula u karijeri.

Kubot je prvi Poljak koji je osvojio gren slem titulu u dublu posle 36 godina, kada je u finalu Australijen Opena 1978. pobedio Vojtek Finak u paru sa Kimom Varvikom.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

TENISER BEZ RUKE U KOLICIMA: Moji trijumfi su pobede svih ljudi sa invaliditetom! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 29.Jan.2014, 11:54

Lukas Sithol je prvi Afrikanac koji je osvojio Gren slem titulu i to na US Openu 2013. godine * Najvažnije je da cenite život koji imate, dok ćete vežbom postići uspehe na terenu *Voleo bih da budem primer deci sa invaliditetom, da im pokažem da je sve moguće u životu

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.