Krstić potpisao za Trijumf

Izvor: B92, 29.Jul.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krstić potpisao za Trijumf

Centar reprezentacije Srbija Nenad Krstić potpisao je u utorak ujutro za ruski Trijumf iz Podmoskovlja.

Krstić se vraća u Evropu posle 4 sezone u Nju Džersi Netsima, a sa ruskim klubom potpisao je dvogodišnji ugovor vredan 3 miliona evra po sezoni, potvrdio je njegov menadžer Mark Korštajn.

"Ovim ugovorom sam rešio sve probleme. NBA je liga posebna, ali iz Amerike nisam dobio nijednu dobru ponudu. Sve su bile uglavnom duplo slabije od one koju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sam dobio iz Rusije", rekao je Krstić za sajt "Hoopsworld" i dodao da ne isključuje mogućnost da se jednog za nekoliko godina vrati u NBA ligu.

"Mislim da sam doneo dobru odluku. Trijumf nije najbolja ruska ekipa, ali su prihvatili sve moje uslove, što nije bio slučaj sa NBA klubovima. Dobio sam 6 miliona evra za dve sezone, bez poreza. Dobio sam stan, automobil i imam direktnu avio-liniju iz Moskve za Beograd".

Trijumf, za koji nastupa i nekadašnji centar FMP-a i povremeni reprezentativac Ognjen Aškrabić, u predstojećoj sezoni će učestvovati u Ulebovom Evrokupu, a bez obzira na ovog leta brojne transfere iz NBA lige u Evropu američki 'ESPN' izrazio je veliko iznenađenje činjenicom da je tim koji neće učestvovati čak ni u Evroligi izdvojio toliku sumu za Krstića i finansijski nadmašio sve ponude NBA klubova.

"Imao je tešku odluku, ali je na kraju iz Trijumfa dobio ponudu koju nije mogao da odbije", saopšteno je iz menadžerske agencije koja zastupa Krstića.

25-godišnji Krstić, nekadašnji centar Partizana, odigrao je 4 sezone u NBA ligi, uz prosečan učinak od 11.3 poena i 5.7 skokova na 226 utakmica. Posle odlične debitantske sezone, nastavio je brzo da napreduje sve dok ga povreda kolena nije odvojila sa terena. Propustio je veći deo sezone 2006/07, a ni prošle sezone nije uspeo da se vrati u formu.

Krstić se tako odlučio za finansijski mnogo bolju ponudu od one koju su spremili Netsi, a postao je čak sedmi NBA igrač koji je ovog leta prešao u Evropu, posle Džoša Čildresa, Bostjana Nahbara, Huana Karlosa Navara, Horhea Garbahose, Karlosa Delfina i Primoža Brezeca. Nahbar je takođe dosadašnji član Netsa, a potpisao je za moskovski Dinamo. Četvorica od ovih sedam igrača su Korštajnovi klijenti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nenad Krstić potpisao za ruski Trijumf

Izvor: Mondo, 29.Jul.2008

Kada njegov menadžer nije uspeo da mu obezbedi iste finansijske uslove u NBA ligi, srpski centar stavio je potpis na dvogodišnji ugovor sa timom iz Moskve, po kojem će zaraditi minimum šest miliona evra

Nastavak na Mondo...

KRSTIĆ U TRIJUMFU ZA 6 MILIONA EVRA!

Izvor: Press, 29.Jul.2008

Srpski centar potpisao dvogodišnji ugovor sa timom iz Moskve, zarađivaće tri miliona evra po sezoni! Njegov menadžer do poslednjeg momenta čekao NBA ponude, ali su Rusi bili konkretniji. .Srpski košarkaški reprezentativac Nenad Krstić potpisao je dvogodišnji ugovor sa Trijumfom...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.