Izvor: Nezavisne Novine, 04.Apr.2016, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konte novi trener Čelsija

Italijanski trener Antonio Konte novi je menadžer Čelsija, objavio je klub sa Stamford Bridža.

Sadašnji selektor Azura napustiće to mjesto poslije Evropskog prvenstva, a sa Čelsijem je potpisao trogodišnji ugovor za, kako navodi više izvora, 16 miliona funti i sopstveni stručni štab. On je peti Italijan na klupi Čelsija, poslije Đanluke Vijalija, Klaudija Ranijerija, Karla Ančelotija i Roberta di Matea, koji je sa klubom osvojio Ligu šampiona 2012. godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<

“Uzbuđen sam što ću raditi u Čelsiju, mislim da je to dobar nastavak i atraktivna uloga poslije mjesta selektora. Јedva čekam da upoznam sve u klubu i radujem se izazovu rada u Premijer ligi“, rekao je 46-godišnji Konte i dodao: “Čelsi i engleski fudbal gledaju se svuda, navijači su strastveni i moja ambicija jeste da nastavim sa uspjesima.

Drago mi je da smo sada sve zvanično objavili kako bi spekulacije prestale. Sada ću ponovo da se fokusiram na obaveze sa reprezentacijom i uzdržaću se od pričanja o Čelsiju do završetka EP“.

Konte je prethodno bio na klupi Јuventusa od 2011. do 2014. godine, a na klupi Plavaca zamijeniće Gusa Hidinka, koji je došao kao privremeno rješenje poslije otkaza Žozeu Murinju. Trenersku karijeru Konte je počeo na nižem nivou u Italiji vodeći Areco i Bari, potom je radio u Atlanti, a reputaciju je izgradio u Sijeni. “Konte ima istoriju konstantnih uspjeha i kao menadžer i kao igrač. Uvjereni smo da on ima sve što je potrebno za naše visoke standarde“, kaže direktor Čelsija Brus Bak.

Čelsi je trenutno deseti na tabeli Premijer lige sa 44 boda, ispao je u osmini finala Lige šampiona i četvrtfinalu FA kupa.

(NN/RTRS)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.