Konačno Armani, rafal Koponena

Izvor: MVP.rs, 19.Jan.2017, 23:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konačno Armani, rafal Koponena

Manekeni su nakon više od dva meseca stigli do trijumfa.

Nakon sedam odigranih kola Evrolige tabela je pokazivala da se Emporio Armani nalazi među ozbiljnim kandidatima za plej-of, ali od tog momenta ekipa Jasmina Repeše vezala je čak 10 poraza. Svakoj seriji dođe kraja, a ova se završila večeras pobedom nad Galatasaraj Odeabankom od 92:87.

Milanski tim je sasvim zasluženo slavio imajući prednost tokom gotovo cele utakmice. Ipak, turski tim se minut pred >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << kraj približio na posed razlike nakon pogotka Sinana Gulera. Ubrzo su uzvratili Krunoslav Simon i Riki Hikmen i jedan veliki kamen mogao je da padne sa srca igrača i navijača Armanija.

Najbolji u pobedničkom sastavu bio je, upravo, Simon sa 19 pogodaka i pet asistencija, sledio ga je Miroslav Raduljica sa 13 poena(6/8 za dva, 1/1 za tri) i četiri skoka, dok je Milan Mačvan imao osam poena(2/6 za dva, 1/2 za tri, 1/1 za jedan) i šest uhvaćenih lopti. Na drugoj strani istakli su se bekovi Sinan Guler i Bruno Fitipaldo postigavši po 17 poena, a Vladimir Micov je bio ispod svog proseka sa sedam poena(1/7 za dva, 1/5 za tri, 2/2 za jedan), tri skoka i dve asistencije.

Ishod ove utakmice nije mnogo uticao na plasman na tabeli. Obe ekipe dele poslednju poziciju sa pet trijumfa i 13 poraza.

Mnogo važniju utakmicu kada je u pitanju bitka za doigravanje odirala se u Barseloni. Barsa Lasa je dočekala Anadolu Efes u želji da uhvati priključak sa gornjim domom lige i prekine seriju od dva vezana poraza. To je i učinila trijumfovavši sa 88:78.

Efes je bolje otvorio utakmicu imao prednost od šest poena početkom druge deonice, Barsa je to smanjila, ali na veliku pauzu otišla sa minimalnim zaostatkom. Usledila je mnogo bolja igra u napadu domaćina i veliki pad u odbrani turske ekipe. Katalonci postižu čak 55 poena u drugom poluvremenu i zahvaljujući fantastičnom šutu uspeva da dođe do važne pobede.

Gledaoci u Blaugrani mogli su videti jednu od lepših utakmica u poslednjih nekoliko kola. Viđen je pravi šuterski obračun Peterija Koponena i Brendona Pola. Oba košarkaša zabeležili su čak šest uspešnih šuteva iza linije 6,75, ali je finski reprezentativac pogodio tri trojke u posldnjeoj deonici. Ujedno sjajan šut obeležio je celu utakmicu Barsa je imala 60% za tri (15/25), a Efes 40% (12/30).

Pomenuti Koponen bio je najbolji igrač pobednika sa 20 postignutih poena, ali najveći razlog za zadovoljstvo Barse jeste partija najnovijeg pojačanja iz NBA lige Viktora Faveranija. Brazilac je postigao 18 poena i imao osam skokova za najbolji indeks korisnosti u ekipi 23. Uz njih odličan je bio i Viktor Klaver sa 15 poena. Na drugoj strani Brendon Pol je blistao sa 25 poena i nekoliko sjajnih poteza, dok je Toma Ertel upisao 18, a Tajler Hanikat 11 poena.

Ovom pobedom Barselona se izjednačila sa Anadolu Efesom na tabeli i sada imaju skor od osam pobeda i 10 poraza i to predstavlja dobre vesti za navijače Crvene zvezde jer se beogradski klub sada nalazi na dve pobede više od pomenutih rivala.

REZULTATI 18. KOLA

ČETVRTAK

CSKA - Brose Bamberg 85:64 (Teodosić nije igrao)

Fenerbahče - Panatinaikos Superfuds 84:63 (Bogdanović 7p; Kalinić 6p)

Makabi FOKS - Crvena zvezda mts 67:71

EA7 Emporio Armani - Galatasaraj Odeabank 92:87

Barselona Lasa - Anadolu Efes 88:78

PETAK

Žalgiris - Real Madrid (18č)

Darušafaka Doguš - UNIKS (18č)

Baskonija - Olimpijakos (20č)

(foto: Euroleague)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.