Kome klupa Italije? Anćeloti, Ranijeri, Konte...

Izvor: Mondo, 02.Feb.2018, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kome klupa Italije? Anćeloti, Ranijeri, Konte...

Funkcioner Fudbalskog saveza Italije Roberto Fabricini naveo je da to pitanje još nije rešeno, ali se zna da je Roberto Manćini van trke za mesto selektora

Foto: Guliver/Getty images/Clive Rose

Italijani još nisu imenovali naslednika Đanpjera Venture koji je dobio otkaz zbog debakla u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji, a na listi kandidata nalaze se trojica domaćih stručnjaka.

"Roberto Manćini je bio u Rimu i nismo ga kontaktirali, a izgleda da >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Antonio Konte želi ponovo klupu nacionalnog tima. Kod Karla Anćelotija je situacija otvorena, kao i kod Klaudija Ranijerija", rekao je Roberto Fabricini, čovek koji je privremeno na čelu Saveza posle odlaska Karla Tavekija.

Spekuliše se da je najbliži tom mestu Antonio Konte, koji već ima iskustvo vođenja nacionalnog tima. On je predvodio Italiju u periodu od 2014. do 2016, a potom je nakon elimininacije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva od Nemačke na penale preuzeo Čelsi, prema ranijem dogovoru.

Sada se nalazi pod velikim pritiskom u londonskom klubu, često je javno kritikovao transfer politiku i izražavao nezadovoljstvo.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Zna se ko vodi u trci da bude italijanski selektor

Izvor: Sportske.net, 02.Feb.2018

Gazeta i Korijere delo sport danas prenose ekskluzivnu vest...Trener Zenita iz Sankt Petersburga, Roberto Manćini, prvi je favorit za mesto selektora reprezentacije Italije...Đampjero Ventura više nije selektor, nakon ispadanja od Švedske u baražu za SP nije mogao da ostane, pa se krenulo u potragu...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.