Klej Taker srušio Efes u Istanbulu

Izvor: B92, 16.Mar.2015, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klej Taker srušio Efes u Istanbulu

Američki bek Klej Taker predvodio je "davljenika" Kolejliler do velike pobede nad Anadolu Efesom 81:73 u Istanbulu.

Taker je srušio evroligaša sa 30 poena, 6 asistencija i 5 skokova, pogodivši pet trojki iz osam pokušaja.

Ovo je Efesu šesti poraz u prvenstvu, drugi u poslednja četiri meča, pa je prepustio prvo mesto šampionata najvećem rivalu Fenerbahčeu, koji ima pobedu više posle 22 kola.

Efes je predvodio Stratos Perperoglu sa 13 poena, 5 asistencija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i 4 skoka, po 12 su dodali Dario Šarić, koji je imao i 7 skokova, Stefon Lazme i Milko Bjelica.

Nenad Krstić nije igrao za Efes, dok je Vanja Plisnić postigao 6 poena (2/3 tri) uz 4 skoka te po 2 asistencije i ukradene lopte za Kolejliler.

Gosti iz Ankare vodili su tokom celog meča u Istanbulu, Efes je lako pratio rivala, zaostajao je samo poen na poluvremenu (35:34), ali je Kolejliler u poslednjih deset minuta ušao sa +6 (59:53).

Usledila je fantastična rola Takera, koji je uz pomoć Abduala Aminua (10 poena) stigao do dvocifrene prednosti koju je uspeo da odbrani do kraja.

Kolejliler je slavio posle četiri uzastopna poraza i pobegao iz zone ispadanja, na bod od Tofaša, osam kola pre kraja regularnog dela prvenstva.

Tim iz Ankare u sledećem kolu igra protiv drugog istanbulskog giganta, dočekuje lidera prvenstva Fenerbahče.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.