Kingsi povlače Stojakovićev dres

Izvor: MVP.rs, 16.Sep.2014, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kingsi povlače Stojakovićev dres

Dres sa brojem 16 se neće više koristiti u prestonici Kalifornije.

Predrag Stojaković je u NBA ligi igrao 13 sezona, a najbolje godine je proveo nastupajući za Sakmento Kingse. U čast igrama koje je pružao u Kingsima odlučeno je da njegov dres sa brojem 16 bude povučen iz upotrebe. Ceremonija će biti obavljena 16. decembra kada ekipa iz Kalifornije ugosti Oklahomu Siti Tander.

Tako će posle 2009. >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << godine i dresa Vlade Divca Kingsi iz upotrebe povući još jedan dres koji je nosio srpski košarkaš.

Stojaković je u Sakramentu proveo osam sezona i važio je za jednog od njihovih najboljih i najomiljenijih igrača. Vreme provedeno u Kingsima uz Vladu Divca, Krisa Vebera, Skota Polarda, Hidajeta Turkoglua, Majka Bibija, Daga Kristija i druge bez dileme je najbolje u istoriji ove ekipe.

"Vreme provedeno u Sakramentu je najbolje u mojoj igračkoj karijeri. Ponosan sam na ono što smo izgradili u Sakramentu i odnos koji smo imali sa navijačima. Navijači u Sakamentu su jedni od najboljih na svetu i bila je čast igrati za njih", izjavio je Stokjaković.

Stojaković je NBA karijeru završio sa prosekom od 17 poena i 4.7 skokova po utakmici, uz sjajan procenat šuta za tri poena (40%). Čak tri puta je osvajao takmičenje u brzom šutiranju trojki, tri puta je učestvovao na Ol Star utakmici, a 2011. godine je sa Dalas Maveriksima osvojio šampionsku titulu.

(foto: Sacramento Kings)

Nastavak na MVP.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sakramento Kingsi ne zaboravljaju - povlače Stojakovićevu "16-icu"

Izvor: Sportal.rs, 16.Sep.2014

Dres Sakramento Kingsa sa brojem 16 biće povučen 16. decembra ove godine. Na ovaj način čelnici "kraljeva" su želeli da se zahvale Predragu Stojakoviću (37) za sve što je učinio. Kako je potvrđeno na sajtu NBA ligaša, uoči utakmice sa Oklahoma Siti Tanderom dres srpskog košarkaša biće "penzionisan"...-...

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.