Izvor: Blic, 24.Maj.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineska terapija za Sinišu

Kineska terapija za Sinišu

BEOGRAD Fudbalski reprezentativci Jugoslavije odradili su juče pre podne, na terenima Sportskog centra 'Teleoptik Partizan' u Zemunu, poslednji trening pred polazak na turneju po Aziji. Selektor 'plavih', Vujadin Boškov, dao je poslednji raport o stanju u nacionalnom timu.

Mijatović je potpuno zdrav i sa njim nećemo imati problema. Trenirao je svih 80 minuta, što znači da može da igra utakmice. Brine me jedino Mihajlović i njegovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << istegnuće mišića. Na nozi nema vidljivih podliva ili otoka, ali nećemo da rizikujemo i verovatno neće igrati protiv Kine rekao je Boškov.

Selektor je zatim napomenuo, da će svim pozvanim igračima pružiti šansu da se dokažu:

Na prve tri utakmice svi će igrati po 45 minuta. Tim koji bude počeo četvrti meč protiv Hong Konga, igraće i protiv Slovenije 13. juna u prvoj utakmici na Evropskom prvenstvu. Do tada ću probati sve kombinacije.

Vujadin Boškov ima i rezervne igrače, koji naknadno mogu da 'uskoče' u reprezentaciju:

Računam još na Bolića, Sakića, Boškovića i Pjanovića. Napadač Crvene zvezde, Mihailo Pjanović, ima prednost, iako zbog umora nije mogao da putuje na turneju. Imamo dobre odbrambene igrače i trebaju mi samo dva fudbalera, koji igraju uz aut linije i mogu da podrže dva centarfora. Jovan Stanković biće verovatno na levoj strani.

Jovan Stanković, fudbaler Majorke, prokomentarisao je igru Španaca, najozbiljnijih kandidata za osvajanje prvog mesta u C grupi na Evropskom prvenstvu.

Španci imaju kvalitetnu ekipu i sigurno su favoriti i za osvajanje titule prvaka Evrope. Međutim, igraće pod velikim pritiskom, jer svi u Španiji očekuju evropski šampionski trofej. Naša reprezentacija bi trebalo da iskoristi njihovo opterećenje. Do tada su nam potrebene utakmice, kako bismo se što bolje pripremili. Po povratku iz Azije, imamo još devet dana do prvog meča na EP sa Slovenijom rekao je Jovan Stanković. Ž. BABOVIĆ

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.