Kadeti Srbije u finalu sa Hrvatskom

Izvor: B92, 29.Apr.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kadeti Srbije u finalu sa Hrvatskom

Kadetska reprezentacija Srbije plasirala se u finala turnira "Evropa unita" i za trofej će se u četvrtak boriti sa selekcijom Hrvatske.

Naš nacionalni tim savladao je polufinalu Italiju rezultatom 2:1. U drugom polufinalnom meču Hrvatska je pobedila Izrael sa 4:0. Selektor Branko Vukašinović i srpska ekspedicija, u sredu, u jutarnjim časovima napuštaju bazu u Kučah Mauthenu i sele se u Italiju. Finalni meč na programu je 30. aprila, u 18 sati, u gradiću Gradiska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << D'izonco.

Već u drugom minutu Divjak je doveo našu reprezentaciju u vođstvo i time već na početku meča doprineo da se „azurima" uskrati mogućnost da kontrolišu utakmicu i defanzivom čuvaju rezultat i vrebaju grešku rivala. Atraktivni rival je, ipak, golom iz slobodno udarca došao do izjednačenja. Prethodno je Luković imao dve izrazito povoljne prilike, ali ih nije realizovao.

U nastavku, po teškom terenu koji je jaka kiša raskvasila, viđena je igra bez mnogo povoljnih šansi. Konačan rezultat i šansu da se Srbija bori za trofej omogućio je Nastasić u 66. minutu pošto je izveo slobodan udarac sa gotovo 30 metara, lopta je na putu do gola pogodila igrača Italije i prevarila golmana Lealija.

Kučah Mauthen. Gledalaca: 200. Strelci: Divjak u 2, Nastasić u 66, a Bakarin u 29. minutu za Italiju. Žuti kartoni: Stojković, Aksentjević, Popović (Srbija), Bakarin (Italija).

Italija: Leali, Kašoni, Prestija, Solini, Kalvano (od 76. Kristofari), Magnaki, Borlini (od 20. Julijano), Bakarin, De Silvestro, Romano, Krisetik.

Srbija: Tomić, Stojković (od 68. Popović), Simunović, Aksentijević, Mejić, Nastasić, Luković (od 72. Kosnić), Pantelić (od 80. Mućan), Marković, Divjak (od 60. Rakić, od 80. Erceg), Mijailović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.