Junajted nije Liga šampiona, Čelsi jeste!

Izvor: Mondo, 05.Maj.2019, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junajted nije Liga šampiona, Čelsi jeste!

Katastrofalna igra "crvenih đavola" u poslednja dva meseca sezone uticala je da se dogodine vrate u Ligu Evrope. Čelsi je osigurao Ligu šampiona posle sjajnog drugog poluvremena protiv Votforda i Arsenalovog "kiksa".

Dva savršeno izvedena kornera Edena Azara praktično su poslala Čelsi u Ligu šampiona, mada i dalje u teoriji ostaje da Arsenal i Totenhem mogu da preskoče "plavce" na tabeli.

Pobedom nad Votfordom (3:0), golovima Loftusa-Čika >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i Luiza s početkom drugog poluvremena, odnosno Iguaina iz 75. minuta, Čelsi je stigao do 71 boda i sada je trećeplasirani s bodom više od Spura, dok je iz trke za LŠ u isto vreme otpisan Mančester junajted.

Procvetali su dolaskom Olea Gunara Solskjera, međutim u poslednja dva meseca ne briljiraju i pobedili su samo u dva susreta, pa osmeha na njihovom licu nije bilo ni posle gostovanja najlošijem timu lige Hadersfildu, koji je u 60. minutu preko Mbenze iskoristio opuštenost u njihovoj igri, pre svih Luka Šoua koji je promašio loptu i omogućio kontru "terijerima".

Za kiks iz prvog poluvremena iskupio se golman Lesl, kome je Mektominej dao gol kroz noge, asistencijom za svog napadača i konačnih: Hadersfild - Junajted 1:1 (1:0).

Ako su tu "đavoli" imali sreće, onda se može reći da Pogba nije, pošto je u dva navrata, po jednom u prvom i u drugom poluvremenu, pogodio prečku.

Foto: Guliver/Alex Livesey/Getty Images

Junajted je tako na utakmicu do završetka sezone osvojio tek 66 bodova i sigurno će naredne sezone igrati u Ligi Evrope, dok je Čelsi osigurao svoje mesto i plasman u najjače klupsko prvenstvo Evrope nakon nerešenog duela Arsenala i Brajtona, koji je Emerijevu ekipu otpisao iz borbe.

Poslednji rival za "plavce" u ovoj sezoni Premijer lige biće Lester, sigurni su u poslednjem duelu i u završnicu sezone ulaze opušteni, što ih čini verovatno najvećim favoritom za osvajanje Lige Evrope.

OPROŠTAJ KEJHILA

Mauricio Sari je u finišu utakmice u igru uveo Garija Kejhila, sada već bivšeg kapitena Čelsija, koji je čitave sezone van tima jer se nije uklapao u Italijanove misli. Zanimljivo je da je žestoko kritikovao menadžera u intervjuu koji je izašao pred utakmicu, ali je ušao po aplauze publike na "Bridžu". Za klub je igrao od januara 2012. godine.

Sjajni francuski defanzivni vezista je morao iz igre već tokom prvog poluvremena zbog povrede lista, što bi moglo da predstavlja problem za Sarijev tim, ne samo u domaćem prvenstvu već i u završnici drugog po kvalitetu evropskog takmičenja.

Umesto njega šansu je dobio Ruben Loftus-Čik i pokazao da je u sjajnoj formi, dok je Eden Azar stigao do 15 asistencija u Premijer ligi (!), prvih u novim dresovima.

Videćemo, ipak, da li će taj dres uopšte nositi naredne sezone...

Ili će to ipak biti onaj Real Madrida?

REZULTATI 37. KOLA:

Bornmut - Totenhem 1:0 (0:0)

/Ake 90+1/

Vest Hem - Sautempton 3:0 (1:0)

/Arnautović 16, 70, Frederiks 72/

Vulverhempton - Fulam 1:0 (0:0)

/Dendonker 75/

Kardif - Kristal Palas 2:3 (1:2)

/Keli 31ag, Rid 90 - Zaha 28, Batšuaji 39, Taunsend 70/

Njukasl - Liverpul 2:3 (1:2)

/Atsu 20, Rondon 54 - Van Dajk 13, Salah 28, Origi 86/

odigrano u petak:

Everton - Barnli 2:0 (2:0)

/Mi 17ag, Kolmen 20/

nedelja:

Čelsi - Votford 3:0 (0:0)

/Loftus-Čik 48, Luiz 51, Iguain 75/

Hadersfild - Mančester junajted 1:1 (0:1)

/Mbenza 60 - Mektominej 8/

Arsenal - Brajton 17.30

ponedeljak:

Mančester siti - Lester 21.00

TABELA:Liverpul 94, Mančester siti (-1) 92, Čelsi 71,Totenhem 70, Arsenal (-1) 66, Mančester junajted 66, Vulvs 57, Everton 53, Lester (-1) 51, Votford 50, Vest Hem 49, Kristal Palas 46, Bornmut 45, Njukasl 42, Barnli 40, Sautempton 38, Brajton (-1) 35, Kardif 31, Fulam 26, Hadersfild 15.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.