Jedna deonica koštala Megu pobede

Izvor: MVP.rs, 08.Feb.2015, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedna deonica koštala Megu pobede

Jokić konačno liči na sebe iz prvog dela sezone.

Mega Leks je u prethodnom kolu konačno prekinuo crnu seriju poraza u ABA ligi i to, ni manje ni više, nego protiv drugoplasirane Budućnosti VOLI u Sremskoj Mitrovici. Ipak, u utakmici 21. kola, otputovala je u Mađarsku, gde ju je dočekao neugodni Solnoki Olaj. Pobedu je odnela domaća ekipa, što klubu iz Sremske Mitrovice daje epitet tima, koji može da pobedi svakog protivnika, ali i da izgubi od svakog. Rezultat je bio >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << 88:77.

Srpski predstavnik je odlično parirao svojim protivnicima najvećim delom meča, ali je u poslednja četiri minuta doživela pravi kolaps i u tim momentima izgubila svaku nadu u brejk.

U prvoj polovini prve četvrtine je Mega uglavnom jurila rezultat, ali, što je najvažnije za izabranike Dejana Milojevića, uspeli su da dođu do prve prednosti. Od tog trenutka se igrala egal utakmica, ali je ipak posle prvih 10 minuta na semaforu pisalo 24:22 za goste.

Posle prvog malog odmora, Mađari su dali gas i sa četiri vezane trojke izrešetali koš svojih rivala, što im je donelo prvu dvocifrenu prednost. Od tog trenutka se igralo po sistemu 'koš za koš', što je omogućilo domaćima da sačuvaju stečenu razliku. Ali, mladi srpski košarkaši se nisu predavali, već su iskreirali svoju šutersku seriju i serijom od čak 13:0 preokrenuli rezultat. Ipak, Solnoki je na poluvreme otišao sa viškom od dva poena (49:47).

I treća četvrtina je bila dosta turbulentna. Prvo bi se domaći nakratko odlepili, da bi nešto kasnije gosti izjednačili ili preokrenuli, pa uopšte ne čudi što se u odlučujući period ušlo rezultatom 64:64.

Na isti način se igralo i kasnije. Pobednik se nije nazirao, a trojkom Nikole Jokića, Mega Leks je stigao i do prednosti od tri poena na pet minuta do kraja. Ali, od tog trenutka je otpočeo krah gostiju, koji su svojim domaćinima dozvolili seriju od čak 16:1 i tako ispustili pobedu. Krajnji rezultat je bio 88:77.

Statistički igrač utakmice je bio Nikola Jokić, koji je zabeležio 27 poena, 15 skokova, ali i četiri izgubljene lopte, za indeks uspešnosti 37. Pratio ga je Nenad Miljenović sa 12 poena i sedam asistencija. Kod Mađara se istakao Lazerik Džouns sa dabl-dabl učinkom od 17 poena i 10 dodavanja, dok je Tedi Gipson upisao 18 poena i šest asistencija.

Solnoki Olaj - Mega Leks 88:77 (22:24, 27:23, 15:17, 24:13)

Dvorana: "Tisaligeti Sportsarnok"; Gledalaca: 1.150; Sudije: Petar Obradović, Tomislav Vovk, Haris Bjedić

Solnoki Olaj: Li 9 (5sk), Keler 11 (5sk, 3bl), Vitman, Vojvoda 20 (3as, 3ul), Rakić 2, Džouns 18 (10as), Bader 2, Somođi, Pavlović, Milošević 8, Gipson 18 (6as)

Mega Leks: Kešelj 6 (10sk, 4as), Krstić 3, Đoković 7, Jaramaz 5, Veljković, Miljenović 12 (7as), Jokić 27 (15sk, 4il), Simović, Zagorac 15, Simeunović, Nikolić 2 (6sk).

(foto: Szolnoki Olaj / Bugany Janos)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.