Jedan recept izmenio život

Izvor: Blic, 03.Feb.2008, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedan recept izmenio život

Mladi vaterpolista Partizana Nikola Rađen rođen je u Somboru, potom je živeo u Novom Sadu, a sa 17 godina došao je u Beograd i zaigrao u prvoj postavi Partizana. Karijera mu tada kreće uzlaznom putanjom, a na toj stazi uspeha sreo je i ljubav svog života. Beograd je za njega u svakom pogledu bio životna prekretnica.

- Iz vojvođanske ravnice u veliki grad, to je bila velika promena za mene. Trebalo mi je izvesno vreme da se naviknem na Beograd. U Novom Sadu je sve na tri >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ćoška, a ovde je ludnica, milionski grad. Sad sam se navikao i prihvatio taj način i tempo života - seća se Nikola.

Njegova uloga u bazenu iziskuje brzinu, borbenost i određenu dozu agresivnosti, iako je Nikola po prirodi sušta suprotnost - miran, tih i usporen.

- I kad žurim, to radim polako - kroz smeh opisuje sebe.

Dok je bio dečak, lutao je kroz razne sportove - karate, hokej... Međutim, imao je nepravilnu kičmu, pa su mu lekari preporučili plivanje.

- Kao klinac bio sam mali, okrugli i rumeni Lala. Išao sam na plivačke turnire, lepo se družio s vršnjacima i počeo da u toj priči pronalazim sebe. Veoma mlad zaigrao sam u prvoj postavi Partizana, što je bilo izuzetno značajno za moju vaterpolo karijeru.

Život profesionalnog sportiste traži mnogobrojna odricanja, ali Nikola smatra da se sve vrati kroz dobre rezultate.

- Možda sam u detinjstvu patio za nekim stvarima, ali kad se uzme medalja ili osvoji prvenstvo, gorak ukus nestane i shvatiš da se sve isplatilo.

Ugovor s Partizanom ističe mu na leto, ali se nada produžetku saradnje s klubom. Za mladog beka kraj karijere je još daleko, ali već sada razmišlja da i posle toga na neki način ostane u sportu.

- Voleo bih da karijeru završim u Španiji. Volim tu zemlju, pa bih da malo tamo uživam. Ništa drugo ne znam da radim i verovatno ću ostati u sportu, ali sve zavisi od okolnosti.

Po Rađenovom mišljenju, poslednjih godina Vaterpolo savez Srbije radi zadovoljavajuće, iako postoji drastična razlika između vaterpola i ostalih sportova.

- Vaterpolo se igra samo u Evropi, dok je u ostalim zemljama na amaterskom nivou. Mislim da bi malo jači marketing napravio neki pomak u ovom sportu.

U Beogradu voli da izlazi u klub „Stefan Braun", kaže da je tamo svoj na svome.

- Nigde nema provoda kao u Beogradu, grad živi 24 sata! Stranci ne mogu da se načude takvom ritmu života.

Nikola je već izvesno vreme u vezi s pevačicom Anom Kokić, koja ga je osvojila pomoću starog „recepta" - da put do muškarčevog srca ide kroz stomak. Podržava tu teoriju, jer se upravo njemu to dogodilo.

- Posle nepunih sedam dana zabavljanja sačekala me je sa treninga sa spremljenim ručkom. Mogu da potpišem da nijedna devojka to ne bi uradila! Ujedno, osvojila me je dobrotom i iskrenošću.

Ana je Nikolu prva primetila i prišla mu, na šta je on u prvom momentu ostao, kako kaže, uzdržan.

- Taj korak me je iznenadio, ali nisam mu pridavao značaj. Kad mi je prišla, ostao sam ravnodušan.

Međutim, stvari su se vrlo brzo promenile. Ana i Nikola odskora žive zajedno i uživaju u kućnoj intimi. Ključ njihove uspešne veze je obostrano poverenje. A da li uskoro misle da ozvaniče svoju ljubav?

- Nećemo žuriti. Hoćemo da se dokažemo u svojim profesijama i da uživamo u životu, pa ćemo kasnije razgovarati na tu temu - odlučan je Nikola.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.