Jasna osvojila zlato

Izvor: RTS, 26.Mar.2010, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jasna osvojila zlato

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Jasna Šekarić osvojila je zlatnu medalju u gađanju malokalibarskim pištoljem na Svetskom kupu u Sidneju.

Šekarićeva je posle solidnog preciznog dela od 294 kruga (tri serije po 98 krugova) nešto slabije gađala brzom paljbom - 291 krug (tri serije po 97 krugova), ali je u raspucavanje ipak ušla na prvoj poziciji sa 585 krugova i imala je tri kruga više od Ruskinje Mastjanine i pet krugova bolji rezultat od Australijanke Rajan. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

"Zadovoljna sam kako sam gađala u osnovnom delu s obzirom na to da zbog hladnog vremena nismo mogli da treniramo malokalibarskim pištoljem u Srbiji. Imala sam, praktično, samo dva tri treninga i to ovde u Sidneju", rekla je Šekarićeva u izjavi dostavljenoj medijima.

Ovo je 59. zlatna medalja sa Svetskih kupova za Jasnu Šekarić, koja ima i 14 srebrih i osam bronzanih medalja sa ovih takmičenja.

"U finalu sam loše gađala, nisam imala sigurnost. Ovo strelište mi je ostalo u lepoj uspomeni sa Olimpijskih igara pre deset godina, kada sam osvojila srebro. Radujem se svakoj novoj medalju u karijeri, ovo je lep početak sezone u kojoj nas čeka veliki izazov Šampionat sveta u julu u Minhenu na kome će se vaditi olimpijske vize za London 2012", zaključila je ona.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.