Janko: Dobro sam igrao; Rodik: Razočaran sam, zasluženo je pobedio

Izvor: Blic, 02.Sep.2010, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janko: Dobro sam igrao; Rodik: Razočaran sam, zasluženo je pobedio

Najveća nada domaćih navijača u muškom singlu Endi Rodik, spotakao se na drugom stepeniku u pohodu ka finalu US Opena.

Amerikanca je zaustavio srpski teniser Janko Tipsarević pobedivši ga sa 3:1 u setovima (3:6, 7:5, 6:3, 7:6 (7:4) tačno u ponoć.

Tipsarevića posle duela nisu toliko okružili novinari koliko Rodika, ali je ipak dobio svojih pet minuta.

"Ne mislim da sam rizikovao u meču, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kažete. Jednostavno sam bio dobar. U prvom setu sam bio umoran jer nisam osvajao dovoljno poena na svoj servis. Na sreću, sve se popravilo u nastavku igre. Ljudi kažu da je Endi ranije bio opasniji jer je više koristio forhend, ali se ne slažem. Jako je neugodan igrač, teniser koga morate da pobedite. Uvek čeka na grešku protivnika", izjavio je Tipsarević koji nikada do sad nije igrao 3. kolo US Opena.

Rodik je posle meča bio vidno neraspoložen, što se moglo videti po tome što je bacio čak četiri svoja reketa među navijače.

Američki teniser je nekoliko meseci bolovao od mononukleoze i verovao je da će na poslednjem Gren slemu sezone doći makar do polufinala.

Iako je bio ljut na linijskog sudiju koji, po njemu, ne zna razliku između leve i desne noge, Rodik je čestitao Tipsareviću na pobedi.

"Očekujem da sudije znaju da razlikuju levu od desne noge, ali to se večeras nije dogodilo. Dozvolio sam da me jedna njihova odluka uzdrma više nego što je trebalo. Ipak, to nije uticalo na konačan ishod meča", rekao je Rodik.

On je u finišu trećeg seta iznerviran napao linijskog sudiju što ga je okrivio za gaženje linije, iako je repriza pokazala da je arbitar bio u pravu.

Kada je Rodik upitao o kojoj se nozi radi, sudija je rekao da je reč o desnoj.

"To je nemoguće" Nikada u karijeri mi desna noga nije išla ka osnovnoj liniji pre leve. Nikada. Zašto ne pronađete neke sudije koje znaju šta rade?", vikao je Rodik na glavnog sudiju.

Posle toga je nastavio da gunđa sebi u bradu, što je Tipsarević iskoristio da stekne značajnu psihološku ali ne i rezultatsku prednost u četvrtom setu.

"Mislim da je Janko zaslužio da pobedi. Igrao je odlično, rizikovao je u sva četiri seta. Sve se nadam da će jednom doći kraj ovoj crnoj seriji. Razočaran sam", izjavio je Rodik.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.