Izgubljeni u saobraćaju

Izvor: B92, 18.Sep.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgubljeni u saobraćaju



Iz Novog Sada - Milan Pavlica

Svi koji su putovali u petak posle podne ulicama Beograda znaju kako je osećati se izgubljen u saobraćajnoj gužvi.

Evropsko prvenstvo je počelo, na žalost naših brojnih vozača.

Kako stvari stoje posle prvog dana, i na žalost naših košarkaša.

Reprezentacija Srbije i Crne Gore izgubila se u saobraćajnoj gužvi na parketu hale SPC Vojvodina u Novom Sadu.

Prve pogrešne korake napravila je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prva vozačka postava: Gurović, Milojević, Rebrača, Jarić i Bodiroga. Kasnije su ostali dali doprinos, da bi na kraju gubljenje bilo maksimalno, čak 19 razlike.

Nije sve bilo crno. Igor Rakočević odigrao je još jednu odličnu partiju u dresu reprezentacije, Darko Miličić napravio uspešan debi sa 2 blokade. Ali, suviše je to bilo malo za monstruoznog Huana Karlosa Navara, koji je u prvom poluvremenu kraljevao terenom.

Istini za volju, kada je trener plavih, Obradović, najzad izveo najraspoloženiju postavu na teren, postavu koju su sačinjavali Rakočević, Radmanović, Avdalović, Šćepanović i Miličić, igrala se egal utakmica, ali to nije bilo dovoljno.

Španci su našem selektoru pokazali da košarka nije završena u 20. veku, već da postoji i u 21. Obradović je posle meča priznao da ga je više nego sramota. Ali nije propustio da optuži i neverne navijače koji nisu dovoljno doprineli igri njegovog tima.

"Da li se čulo ime naše zemlje, da li se čula neka parola, da li je neko nešto uzvikunuo, osim onog ajde adje....", žalio se Obradović novinarima posle meča, kao da su na terenu bili navijači, a ne njegovi igrači.

Tim SCG pokazao je na trenutke da ima potencijal, ali da igra suviše skučeno i vezano, da se boji svake odluke, što su precizni Španci koristili. Navaro je u prvom delu igre bio spektakularan, a u drugom delu, kada je napustio teren zbog tri lične greške, zamenili su ga odlični Kalderon i Fernandez.

I koga je briga što nema Pau Gasola, što je u publici Džeri Vest, njegov direktor (koji inače mnogo simpatiše Rudija Fernandeza), kada je kod plavih funkcionisala jedino frustracija i ljutnja, najviše kod selektora Obradovića.

Španci su svima pokazali kako se igra moderna i brza košarka, zanimljiva i za publiku koju Obradović anatemiše, a dovoljna i za pobedu nad proračunatim i opreznim protivnikom. Za Obradovićevu četu teško je počelo, ali ne mora tako da se završi.

Igrajte se momci malo, pa i ako izgubite, nema grede, bar ste probali. Ovako ćete se samo kajati.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.