Iz minuta u minut: Bajern - Real 2:1

Izvor: Blic, 17.Apr.2012, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz minuta u minut: Bajern - Real 2:1

Ovogodišnje izdanje Lige šampiona ulazi u samu završnicu, pa su na programu prvi mečevi polufinala. Bajern je u Minhenu savladao madridski Real sa 2:1 i tako će imati prednost pred revanš koji se igra za nedelju dana. U sredu od 20:45 prvi meč drugog polufinala igraju Čelsi i Barselona.

Kraj - Bajern - Real 2:1

Fudbaleri Bajerna savladali su Real u prvom meču polufinala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Lige šampiona sa 2:1 golovima Riberija i Marija Gomeza, dok je strelac za Madriđane bio Mesut Ozil.

Tako Bavarci sa golom prednosti putuju na revanš, koji je zakazan za 25. april.

89' - GOOOOOL! Gomez pogađa za 2:1!

Bio je Bajern bolji rival od primljenog gola, a inicijativa im se konačno isplatila u 89. minutu.

Lam je napravio dar-mar po desnoj strani i ubacio loptu ispred gola Reala, Kasiljasu je lopta lutala po petercu, a Gomez se ubaciio ispred Arbeole i zatresao mrežu za veliko slavlje u Minhenu - 2:1!

83' - Igrači Bajerna tražili penal

Salve uzdaha prolomile su se Alijanc arenom u 83. minutu kada je lopta pogodila u grudi Pepea, a domaći igrači su krenuli da skaču i traže penal, ali nema ni govora o jedanaestercu - ispravna odluka Veba i njegovih pomoćnika.

78' - Granero menja Di Mariju

Žoze Murinjo je izvršio i drugu izmenu na meču, na terenu je Esteban Granero a na klupu se preselio Di Marija.

Pre toga, Marselo je dobio šansu umesto strelca izjednačujućeg pogotka, Mesuta Ozila.

71' - Gomez promašio priliku za vođstvo!

Veliku priliku imao je Mario Gomez da dovede svoj tim u novo vođstvo, posle prekida za leve strane lopta se od Serhija Ramosa odbila ispred napadača Bavaraca, ali je on zahvatio špicem kopačke i poslao je preko gola Kasiljasa.

64' - Lam sprečio kontru Reala i dobio žuti karton

Krenuo je brzonogi Di Marija u kontra-napad, ali kapiten Bajerna Filip Lam nije želeo da dozvoli rivalu da ravije napad, pa je žrtvovao žuti karton za faul na sredini terena.

61' - Miler ušao u igru umesto Švajnštajgera

Prvu izmenu na utakmici napravio je Jup Hajnkes, pošto je na teren poslao Tomasa Milera umesto rovitog Bastijana Švajnštajgera, koji je imao snage za sat vremena.

Na njegovo mesto zadnjeg veznog otišao je Kros, dok će Miler igrati odmah iza Gomeza.

56' - Dva žuta kartona za igrače Reala

Nakon dva vezana prekršaja požuteli su Ćabi Alonso i Fabio Koentrao u razmaku od samo nekoliko sekundi.

Cule Utorak, 17. 04. 2012. 21:41

Neregistrovan Korisnik

Da li igra Cristiano Ronaldo :D ?

53' - GOOOOOOL! Ozil izjednačio na 1:1!

Uspeli su igrači Reala da dođu do izjednačenja ubrzo posle povratka sa odmora i sada lakše dišu - 1:1!

Golu Ozila je prethodila najbolja prilika na meču Madriđana, kada je Ronaldo izašao sam ispred Nojera ali je neshvatljivo loše šutirao, pa se lopte odbila do Benzeme, koji je prošao po desnoj strani, lopta je lutala po petercu i na drugoj strani ju je dočekao Kristijano i iz mrtvog ugla povratnom našao Ozila kome nije bilo teško za zatrese mrežu iz neposredne blizine.

46' - Počelo drugo poluvreme

Glavni sudija meča Hauard Veb označio je početak drugog poluvremena.

21:49 - Gustavo bio u pasivnom ofsajdu kod gola

Srpski sudija Milan Karadžić je u poluvremenu meča, kao gost u studiju Javnog servisa objasnio da je kod vodećeg gola Bajerna pomoćni sudija mogao da signalizira pasivan ofsajd.

Naime, Gustavo je zasmetao Kasiljasu i bio mu je najbliži prilikom Riberijevog udarca, pa je vođstvu Bavaraca tako kumovala i sudijska greška.

Poluvreme - Bajern - Real 1:0

Na odmor zadovoljniji odlaze igrači Bajerna, koji vode protiv Reala golom Riberija iz 17. minuta.

Puleni Žozea Murinja su odigrali možda jedno od najlošijih poluvremena ove sezone u svim takmičenjima, uz samo dve prilike koje je imao Benzema, ali bez prave 100 postotne šanse.

39' - Dve odlične šanse, još bolje odbrane Kasiljasa i Nojera

Posle uvodne prilike na meču, opet se Benzema našao u dobroj prilici da savlada Nojera, prvo je zalomio Alabu na desnoj strani, ušao u kazneni prostor, ali je šutirao direktno u nemačkog golmana.

Odmah u sledećem napadu opasnu šansu imali su Bavarci - Kros je proigrao Gomeza koji je pobegao svom čuvaru i stavio na muke Kasiljasa, ali je čuvar mreže Madriđana ukrotio njegov udarac.

36' - Žuti karton za Robena

U sudijsku beležnicu ušao i Arjen Roben, posle visoko podignute noge i oštrog starta nad Koentraom, koji je Holanđanin ispratio uz ironičan osmeh.

Povezane vesti: Gomez srušio Real u 90. minutu, Bajern sa golom prednosti ide u Madrid Roben: Izginućemo na terenu, bez emocija protiv Reala

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.