Ivanovićeva: Uporna sam i tvrdoglava

Izvor: Vesti-online.com, 26.Feb.2012, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanovićeva: Uporna sam i tvrdoglava

Kada se spusti zavesa na karijeru šampiona, trofeji ostaju u ormarima, ali njihov sjaj godinama izbledi. Ono što ostaje to je vaš karakter.

To, između ostalog, poručuje Ana Ivanović, koja je u intervjuu „Galf njuzu“ u Dubaiju govorila o svojim osobinama, statusu bivše kraljice svetskog tenisa i lekcijama naučenim iz poraza...

"Znate, trava je uvek zelenija na drugoj strani ograde. Uvek želite nešto što nemate. Tako je sa svima, pa i u mom slučaju", objasnila >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je Ana objašnjavajući to željom da se nekada zameni sa ljudima koji nisu popularni i koji drže svoj privatni život samo za sebe.

"Ne osećam se dobro pod reflektorima. Ja sam stidljiva osoba, ne volim da svi znaju šta radim u slobodno vreme, ali razumem i potrebu javnosti za takvim informacijama. Morate da nađete balans".

Šampionka Garosa iz 2008. svesna je da je sama daleko od savršenog, ali kaže da je shvatila u čemu je njen glavni problem.

"Previše analiziranja me često parališe. Pritom, tvrdoglava sam i odlučna. Jako sam emotivna, i desi se da lako zaplačem, pa zbog toga nekada imam uspone i padove. To ume da odmogne, a neki put i da pomogne".

Daleko je lakše napadati tron nego ga braniti, poručuje Ana.

"Definitivno je lakše. Jer, kad sam bila na vrhu osećala sam se kao da nosim metu za gađanje na leđima. Svi su želeli da me pobede i to je veliki izazov. Jednostavno, nisam ni bila spremna za sve što je nosilo prvo mesto".

Nada se naša igračica da može ponovo da zablista u punom sjaju.

"Zaista se nadam da sam na pravom putu povratka u vrh. Bile su ovo dve teške godine za mene i uzimala sam stvari zdravo za gotovo. Shvatila sam da moram da cenim dobre trenutke, i da se nosim sa padovima na pravi način. Sve me to čini iskusnijom teniserkom", zaključuje Ivanovićeva, koja će se, za razliku od Jelene Janković i Bojane Jovanovski (igraju u Kuala Lumpuru sledeće nedelje) odmarati na WTA turu do takmičenja u Indijan Velsu i Majamiju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.