Ivana Španović: Ne plaši me što sam favorit u Riju

Izvor: Mondo, 14.Avg.2016, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivana Španović: Ne plaši me što sam favorit u Riju

Srpska skakačica u dalj izjavila da je sve pripreme podredila Olimpijskim igrama. Očekuje ulazak u finale i borbu za medalju

Foto: Guliver/Getty images/Jonathan Ferrey

Ivana Španović sa velikim planovima i očekivanjima otputovala je na Olimpijske igre u Rio de Žaneiro.

Radila je naporno, ove sezone ostvarila je odlične rezultate, ali je fokus samo na nastupu u Riju.

"Drugo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << mesto na Svetskom prvenstvu i prvo na evropskom jesu nešto što pokazuje da smo na putu za Rio, ali smo bez emocija doživeli i prošli to. Sve što imamo, posedujemo i želimo utkali smo u pripreme za ovo takmičenje", rekla je srpska rekorderka u skoku u dalj.

Ivana ne beži od uloge favorita i ne strahuje od tog bremena i ističe da očekuje finale.

"Biće devojaka koje će skakati preko sedam metara, ali ono za šta se ja spremam je preko sedam metara. Nadam se da će biti dobri uslovi i da ćemo imati bar blagi vetar u leđa".

"Ja imam trenutno četvrti rezultat, ali se ne oslanjam na rezultate postavljene u svojoj zemlji, u idealnim uslovima. Ono što mene stavlja ispred većine devojaka je što sam na velikim takmičenjima poslednjih godina konstantno među najboljima. Vidim sebe u finalu bez ikakvog problema. Očekujem da se takmičim sa Britni Ris, koja je olimpijska pobednica i šestostruka svetska prvakinja".

Ivana će nastupati na trećim Olimpijskim igrama u karijeri, ali u Riju ima daleko najviše ambicije.

"Moja seniorska karijera počela je s Pekingom 2008. godine. Tada sam postala svetska juniorska prvakinja i odlazak na Olimpijske igre bila je nagrada. Tamo sam bila puki posmatrač, impresionirana svim stvarima koje predstavljaju Olimpijske igre. Niko od mene nije očekivao rezultat. Onda je usledio London, koji je bio moja prekretnica kao sportiste, mesto na kome je trebalo da odlučim da li ću nastaviti karijeri", rekla je Španovićeva.

U Londonu je završila takmičenje na 11. mestu.

"Mnogi su rekli da je to skroman rezultat, a ja sam uradila onoliko koliko sam vredela. U tom trenutku sam samo shvatila da imam još mnogo toga da pokažem i da ne treba da se predam. Sada smo došli do toga da sam ja jedna od favorita za najsjajnije odličje. Ne plaši me to. Niko ne može da napravi pritisak koji je veći od onoga što ja očekujem. Sve medalje pokazuju da smo mi u pravom trenutku postali najbolji što možemo da budemo. Olimpijske igre su jedino takmičenje sa koga mi nedostaje medalja i učiniću sve da se domognem postolja", naglasila je Ivana Španović.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.