Ivan Golac: Dolazim u Partizan

Izvor: B92, 25.Okt.2009, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivan Golac: "Dolazim u Partizan"

Bivši fudbaler i trener Partizana Ivan Golac izjavio je u intervjuu za "Sport" kako namerava da se vrati u redove 'crno-belih'

Golac je rekao kako namerava da "završi posao koji koji je ranije započeo".Golac je bio trener Partizana u sezoni 1989-1990, u kojoj su, između ostalog, 'crno-beli' u legendarnom dvomeču eliminisali Seltik. Partizan je tu sezonu završio na četvrtoj poziciji.

Golac je bio igrač Partizana u periodu od 1968-1978. i za to vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je osvojio dve titule prvaka. Kao trener vodio je Partizan godinu dana, kasnije Torki Junajted, Dandi Junajted, Akranes i Sartid, a poslednji angažman imao je u Karpatima iz Lavova, u sezoni 2001-2002. Sa Dandijem je osvojio Kup Škotske 1994. godine.

Golac je najavio da se uskoro vraća u Humsku 1, najavivši uspehe sa svojim bivšim klubom..

"Nisam svojevremeno uradio posao u Partizanu kako sam zamislio. Sada je došlo vreme da ispravim propušteno. I sigurno ću to realizovati. Napraviću bum sa Partizanom. Vrlo brzo ću ga dovesti do evropskih visina ", rekao je Golac.

Golac nije bio zadovoljan trenutnom igrom Partizana.

"Partizan je olako izgubio prepoznatljivu igru, agresiju i dinamiku. Sve te osobine su ga nekad krasile, a sada nema ništa od toga. Ekipa mora ekspresno da se renovira. Outda i nije čudo što su 'crno-beli' ostali bez Lige šampiona i miliona evra. A nikad u svojoj istoriji Partizan nije imao lakši put da uđe u najcenjenije evropsko takmičenje", rekao je bivši igrač i trener 'crno-belih'.

Golac je izrazio nezadovoljstvo i poslovanjem Partizana, pre svega nerezonskom prodajom igrača.

"Prodaja reprezentativca Ivana Obradovića je nelogičan potez. Olako su se odrekli sjajnog fudbalera za male pare. Da su sačekali kraj Svetskog Prvenstva u Južnoj Africi inkasirali bi najmanje 15 miliona evra", smatra Golac.

Od stranaca u Partizanu, Golac bi zadržao samo Moreiru.

"Samo Moreira zaslužuje čestitke. Ostali bi morali da ustupe mesta srpskim talentima, kojih Partizan ima mnogo. I mora da se prestane sa dovođenjem igrača iz nečijih interesa".

Golac smatra da su pored, sada već bivšeg trenera Slaviše Jokanovića, klub morali da napuste i neki članovi uprave.

"Najlakše je bilo slomiti kola na Jokanoviću. Pa nije on sam sebe postavio da bude šef struke. Sa njim su u paketu, ako je već morao da ode, trebalo da odu i svi koji su ga doveli", zaključio je Golac.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.