Infostrada: SAD najbolje u Sočiju

Izvor: B92, 05.Feb.2014, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Infostrada: SAD najbolje u Sočiju

Do početka Zimskih olimpijskih igara u Sočiju ostala su samo dva dana, a ako je verovati statističarima, one će proteći u znaku Sjedinjenih Država.

Statistički eksperti Infostrade predvideli su rezultate u Sočiju na osnovu rezultata najboljih zimskih sportista današnjice od prethodnih Igara, 2010. u Vankuveru.

Njihov model u prvi plan stavlja rezultate postignute u poslednje vreme, a posebni bodovi dobijaju se za dominaciju u određenim sportovima.

Po njihovoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prognozi, sportisti iz Sjedinjenih Država vratiće se iz Sočija sa 16 zlatnih medalja, dok će Norvežani osvojiti dva najsjajnija odličja manje.

Kada, koja je bila najbolja na Igrama na svom terenu pre četiri godine, po Infostradi će biti na trećem mestu, sa 11 zlata, ispred Nemačke i Rusije.

Takođe, Infostrada je predvidela da će Amerikanci osvojiti ukupno 29 medalja, Norvežanima će otići osam više, a Kanađanima ukupno 33. Zanimljivo, po njima će Rusi na svom terenu osvojiti ’samo’ 17 odličja.

Srpskih sportista nema među projektovanim osvajačima medalje na Igrama koje će trajati od 7. do 23. februara.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mikaela Šifrin " slalomaška senzacija

Izvor: B92, 06.Feb.2014, 11:00

Kada je pored najbolje slalomašice u istoriji Marliz Šild ona favoritkinja pred početak Zimskih olimpijskih igara u Sočiju, to je pokazatelj o kakvoj skijašici je reč. Mlada Amerikanka Mikaela Šifrin uspela je da se izbori da se od nje najviše očekuje zlato u slalomu, a ne od Marliz Šild, ali...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.