Indijanac došao u Mornar

Izvor: Mondo, 10.Avg.2018, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indijanac došao u Mornar

Šampion Crne Gore dobio peto pojačanje uoči nove sezone.

Košarkaši Mornara dobiće, prvi put u istoriji kluba, kao saigrača pravog Indijanca! Reč je Bronsonu Kejnigu, rođenom 1994. u Viskonsinu.

Ovaj Amerikanac pripadnik je indijanskog naroda Ho Čunk, visok je 1,91 metar, težak 88 kilograma.

Pohađao je srednju školu Akvinas u La Krosu, Viskonsin a u četvrtom razredu doveo je svoj tim do državne titule. Asošijejted pres ga je proglasio >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << igračem godine za Viskonsin 2013 godine, kada je prosečno postizao 17 poena, imao 4,4 asistencije po utakmici, a šut za trojku 45,5 odsto!

Nakon novog pojačanja čini se da je glavni menadžer Mornara Đorđije Pavićević napravio i ovog leta odličan posao s obzirom da je ekipa za novu sezonu koštala koliko i prošlogodišnja iako je angažovano pet novih igrača.

Sa Kejnigom, Mornar je, za sada, zaokružio listu pojačanja. Četvrti Amerikanac u redovima "Ponosa Bara" studirao je u Viskonsinu gde je igrao u timu Viskonsin Badžers.

U februaru 2017. postigao je fakultetski rekord u trojkama. Na završnoj godini proglašen je za najhrabrijeg igrača NCAA, po mišljenju Udruženja američkih novinara.

U julu 2017. potpisao je ugovor sa Milvoki Baksom, a u  septembru ugovor za treniranje sa Čikago Bulsima. Nešto kasnije priključio se Grend Repids Drajvu, filijali Detroit Pistonsa u Razvojnoj ligi u kojoj je imao prosjek od 9,79 poena i 1,28 asistencija za 21,2 minuta koliko je igrao u proseku u 47 mečeva.

Pre njega potpis na ugovor sa Mornarom stavili su njegovi zemljaci, bekovi Kadin Karingtona (23, 193 cm) i Andrea Spajt (23, 191 cm) i krilo Vinston Šepard (25, 203 cm), kao i krilni centar, Hrvat Marin Mornar (25, 205 cm).

Ugovore sa crnogorskim šampionom produžili su Uroš Luković, Nemanja Vranješ, Radoje Vujošević, Strahinja Mićović, Vukota Pavić i Marko Mugoša.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.