Igokea vodi, Zvezda je juri

Izvor: Mondo, 15.Mar.2015, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Igokea vodi, Zvezda je "juri"

Posle pobeda u susretima sa Makabijem, Metalcem i Galatasarajem, Crvena zvezda Telekom igra u Laktašima utakmicu protiv Igoke, bez takmičarskog značaja za oba tima.

Bez obzira na važnost, šef struke Beograđana Dejan Radonjić izveo je na parket od prvog minuta sastav sa nosiocima igre - Markusom Vilijamsom i Bobanom Marjanovićem. Članovi startne petorke su i Jaka Blažič, Nikola Kalinić i Marko Tejić.

Starteri domaćih su Džons, Heslip, Čakarević, Milošević, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Bunić. Dvorana je puna.

S obzirom na to da su gosti odavno osigurali prvo mesto i prednost domaćeg terena u plej-ofu, trebalo bi očekivati da Radonjić i večeras u Republici Srpskoj rotira ekipu i čuva joj snagu za evroligaške zadatke.

Sa druge strane, Igokea je dočekala pretposlednje kolo sa skorom 9-15, daleko od borbe za Evrokup i bez šanse da joj bude ugrožen status.

TOK MEČA:

30' 71:60 Brejdi Heslip nosi Igokeu! Sada je pogodio trojku sa osam metara. Sjajno igra i predvodi ekipu sa 16 poena (3/6 za tri).

29' Igokea nije dozvolila Beograđanima da povedu. Sada je 68:60

Naprotiv, razigrao se Heslip, pa najpre iznudio faul Blažiča uz pogodak za tri, a potom i atraktivno dodao Radukiću, za snažno "kucanje" iza leđa Marjanovića i Dženkinsa.

25' Prvo izjednačenje od početka utakmice - 51:51.

Luka Mitrović ostaje sam i pogađa trojku za izjednačenje, ali domaćin već u sledećem napadu opet uspostavlja vođstvo, poenima Heslipa sa linije penala.

Na poluvremenu, Igokea vodi 44:41.

Iako nema rezultatsku važnost, duel u Laktašima igra se takmičarskom žestinom.

"Vezanim" trojkama Kalinića i Blažiča, Zvezda je u 19. minutu ponovo prišla na posed zaostatka (39:41), ali je Đorđe Milošević trojkom o tablu sačuvao vođstvo domaćina - 44:39. Do pauze, pogodio je još samo Zvezdin Slovenac, posle kontre.

Na poluvremenu, domaćin je u prednosti i u broju skokova (16:15), a zanimljivo je da Zvezda nijednom nije uhvatila loptu u reketu Igokee. Najefikasniji su Bunić sa 11 i Blažič sa devet poena.

18' Igokea vodi 41:33.

Borben meč na obe strane. Branko Jorović silno je motivisan protiv bivšeg kluba, kao i Bunić, koji je već ubacio 11 poena. Igosi su u 16. minutu vratili dvocifrenu razliku (38:28), na šta su reagovali Dangubić (još jednom trojkom) i Blažič (poenima uz faul).

Lukajić je pozvao tajm-aut, posle kojeg je Čakarević ubacio svoju drugu, a Igokeinu petu trojku.

14' Igokea vodi 31:26.

Zvezda početkom druge deonice prilazi na posed zaostatka (23:25), svojom prvom trojkom na utakmici - šutem Nemanje Dangubića. Međutim, Igokea nastavlja u šuterskom ritmu, pa Džons i Katnić ubacuju trojke. Igokea van linije 6,75 šutira 4/10.

Posle toga, trener domaćih Željko Lukajić dobija tehničku grešku zbog prigovora.

PRVA ČETVRTINA - 25:18

Igokea je počela bolje i sa većom koncentracijom. Domaćin je u prednosti od drugog minuta, a u nekoliko navrata sticao je i dvocifrenu razliku - 18:8 u 8. minutu, pa 20:10, pa maksimalnih 23:10 u 9. minutu.

Trener Zvezde zvao je tajm-aut i trgao igrače, koji su u poslednjem minutu deonice smanjili razliku na sedam poena, čvršćom odbranom i serijom 6:0, koju su kreirali Cirbes, Dženkins i Dangubić.

Centar domaćih Duško Bunić najefikasniji je za sada, sa sedam poena. Igokea je u prvih deset minuta sakupila 10 skokova (7 def, 3. ofanz), naspram četiri Zvezdina (nijedan ofanzivni).

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.