Izvor: MozzartSport.com, 03.Dec.2021, 15:13

IN MEMORIAM: Momčilo Moca Vukotić

Jedna od najvećih legendi Partizana preminula u 72. godini

Tužan dan za crno-belu porodicu. Momčilo Moca Vukotić, jedan od najvećih igrača u Partizanovoj istoriji, preminuo je danas u 72. godini.

Moca Vukotić je u beogradskom klubu proveo celu igračku karijeru izuzev jedne sezone u francuskom Bordou. Tri puta je bio prvak one velike Jugoslavije (1976, 1978. i 1983. godine), a dugo je bio i igrač sa najvećim brojem nastupa u dresu crno-belih. Rekord >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << od 791 utakmice tek nedavno je oborio Saša Ilić sa 861 nastupom za Partizan.

Vukotić je i četvrti na večnoj listi najboljih strelaca crno-belih sa 339 pogodaka. Ispred njega su samo Mustafa Hasanagić (355), Marko Valok (411) i Stjepan Bobek (425). Partizanov vesnik ga je 1995. izabrao u idealnih 11 Partizanove istorije.

Bio si jedan od najvećih i tako će ostati zauvek! Legende nas nikada ne napuštaju, ostaju da žive u našim srcima, ponosno i sa ljubavlju koju prenosimo sa generacije na generaciju! Neka ti je večna slava! Tvoj Partizan! pic.twitter.com/7OdTCmDeFI

Za reprezentaciju SFRJ odigrao je 14 utakmica i bio učesnik Evropskog prvenstva 1976. na kome je Jugoslavija kao domaćin zauzela četvrto mesto.

Kao trener je vodio Partizan, Panionios, Apolon iz Limasola, Neu Salamis, Etnikos, reprezentaciju Kipra, rumunski Farul, PAOK i Levadijakos, da bi se potom vratio u Humsku, prvo kao direktor klupske akademije, a zatim i njen predsednik.

Slava mu.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.