IGRA SRBIJA, NE STOJKOVIĆ

Izvor: Kurir, 07.Okt.2010, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IGRA SRBIJA, NE STOJKOVIĆ

Novi početak u svakom smislu. Meč sa Estonijom na stadionu Partizana mnogi posmatraju kroz prizmu povratničkog nastupa Vladimira Stojkovića na golu nacionalnog tima, pa čak i selektor Vladimir Petrović Pižon smatra da bi mogao da se dogodi prvi bliski susret golmana „orlova“ i navijača Crvene zvezde. Misli standardnog čuvara mreže ne idu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u tom smeru, već sutra uveče očekuje da vidi jedinstvo na tribinama i oseti bezrezervnu podršku.

- Ne opterećujem se time šta će se dogoditi na tribinama i da li će neko doći da mi zviždi. Mislim da bi u petak uveče trebalo da budemo ujedinjeni i da svi koji dođu na stadion moraju da podrže reprezentaciju Srbije, bez obzira na klupsko opredeljenje. Pobeda nad Estonijom je najvažnija - rekao je Stojković.

Za razliku od prethodnih akcija reprezentacije, kada je dolazio u Beograd kao rezervni golman svojih klubova, Stojković je na pripreme za utakmice sa Estonijom i Italijom došao u takmičarskoj formi. Iako je Partizan zabeležio dva poraza u Ligi šampiona, oba meča obeležile su njegove sjajne odbrane.

- Zadovoljan sam formom, ali ne bih da preterujem i kažem da su moje odbrane dovedene do savršenstva. Kada dođem do željene forme, uvek pomislim da ona još može da se nadogradi, pa tako i sada verujem da mogu još bolje.

U odsustvu Stojkovića, na mečevima sa Farskim Ostrvima i Slovenijom branio je Anđelko Đuričić, koji će se, po svemu sudeći, preseliti na klupu.

- Sačekaću Stojketa iza ćoška da bih ga eliminisao iz konkurencije. Šalim se, naravno. Na meni i Željku Brkiću je da vredno radimo, dokazujemo se i čekamo priliku koja će zavisiti od odluke selektora Petrovića. Stojke je u prednosti jer je prošli ciklus izneo na svojim plećima i to je odlično uradio, bez obzira na raniji status u klubovima. Među nama golmanima reprezentacije nema ljubomore i sve je podređeno uspehu ekipe - rekao je Đuričić.

Sve je isto

Uz novog selektora, golmanski trio dobio je i novog trenera. Umesto doskorašnjeg Rada Zalada, sa golmanskom postavom radi Goran Pandurović, ali Željko Brkić se brzo privikao na ovu promenu.

- Svaki trener donosi nešto novo u radu, ali te promene odnose se na sitne detalje. U osnovi sve vežbe i treninzi su isti jer su koncipirani tako da golmanima pomognu da ne primaju golove - rekao je Brkić.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.