Herta u problemu sa licencom, preti joj seoba u četvrti rang

Izvor: B92, 08.Maj.2023, 23:19

Herta u problemu sa licencom, preti joj seoba u četvrti rang

Pozicija Herte na tabeli Bundeslige nije najveći problem čelnicima kluba.

Čak i da kojim slučajem izbore opstanak u ligi, što izgleda malo verovatno, suočavaju se sa još većim problemom finansijske prirode.

Kako prenose nemački mediji, problem je licenca za narednu sezonu, pa bi lako moglo da se desi da budu prebačeni u četvrti rang takmičenja!

Iz kluba uveravaju da bi njihov novi sponzor, 777 Partners, trebalo da reši sve finansijske probleme.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"U stalnom smo kontaktu sa Nemačkom fudbalskom ligom što se tiče procesa licence i partnerstva sa našim investitorom 777 Partners. Obe teme moraju da se rasprave i razjasne i ispune svi legalni zahtevi, posebno 50+1 pravilo. Nećemo dalje komentarisati situaciju u vezi procesa i spekulacije koje su se pojavile u medijima", saopštili su iz berlinskog kluba.

Iz izvora bliskih Ligi moglo se čuti da je "proces jako kritičan" i da je to "najgori slučaj koji su ikad imali" kada je reč o licenciranju.

Osnovno pitanje je da li partnerstvo Herte sa američkom kompanijom kriši pravilo 50+1 koje organičava uticaj finansijera u nemačkom profesionalnom fudbalu.

Klub je u velikom problemu jer bez 100 miliona evra, kolika je finansijska injekcija 777 Partners, neće moći da obezbede licencu za narednu sezonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.