Herojski, Krunićeva dobila Kvitovu!

Izvor: B92, 30.Avg.2014, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Herojski, Krunićeva dobila Kvitovu!

Srpska teniserka Aleksandra Krunić pobedila je vimbldonsku šampionku Petru Kvitovu sa 6:4, 6:4 u trećem kolu US opena!

Aleksandra će u osmini finala igrati sa boljom iz okršaja Viktorije Azarenke i Jelene Vesnine.

Krunićeva je na turnir došla kao 143. teniserka svea koja je samo jednom u karijeri igrala u glavnom žrebu Gren slem turnira – prošle godine eliminisana je na startu u Njujorku. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Sada je prošla tri runde kvalifikacija, zatim je savladala Katažinu Piter, prvo veliko iznenađenje napravila je savladavši domaću nadu Medison Kiz, ali taj trijumf nije dugo važio za najveći u karijeri – pala je i Kvitova.

Aleksandra je igrala izuzetno pametno, branila se neverovatno, a niti jednom se nije uplašila prilike koju je stvorila – naprotiv, kada je servirala za prvi i drugi set, tada je odigrala najbolje.

Krunićeva je meč završila sa 17 direktnih poena i 14 neiznuđenih grešaka, dok je Kvitova imala 33 vinera i 34 greške.

Malo ko je pomislio da će Krunićeva pružiti ozbiljniji otpor Kvitovoj, ali ona je sve demantovala već u prvom gemu kada je napravila brejk. Čehinja je odmah uzvratila istom merom, a novih prilika nije bilo sve do šestog gema – tada je Krunićeva zadržala smirenost, spasla brejk loptu i izjednačila na 3:3.

Ključni trenutak u prvom setu dogodio se u devetom gemu – Krunićeva je došla do brejk lopte i odmah ju je realizovala za vođstvo 5:4. Nije se srpska teniserka uplašila prilike, već je odservirala za prvi set iskoristivši prvu set loptu – 6:4.

Čehinja je bolje počela drugi set, povela je sa 2:0 i činilo se da će doći do svoje igre. Međutim, odigrala je očajan gem i uz tri duple greške praktično je poklonila gem našoj igračici.

Krunićeva je u narednom gemu spasla brejk loptu, a zatim je napravila novi brejk – sjajnim pasingom došla je do dve vezane brejk lopte, a na prvoj je Čehinja poslala lopticu u aut.

Aleksandra je osvojila novi gem na svoj servis, a odličnom igrom stvorila je i brejk lopte pri vođstvu 4:2. Na prvoj je Kvitova iskoristila kratku lopticu, a na drugoj je sjajno odservirala i forhendom završila poen, da bi zatim smanjila na 4:3.

U sledećem gemu Kvitova je imala sreće i došla je do 15:30, a ubrzo i do brejk lopte preciznim bekhendom. Aleksandra je imala zicer, ali je promašila i Kvitova je izjednačila na 4:4.

Obe teniserke podigle su nivo igre – Krunićeva je na 15:30 propustila solidnu šansu, ali je u sledećem poenu odigrala neverovatnu odbranu u stilu Nadala i zaradila je brejk loptu.

Kvitova je pogađala prve servise i uspela je i tad da ga pogodi, pa je spasla brejk loptu, ali Krunićeva pasingom pod neverovatnim uglom stvara novu brejk šansu. U sledećem poenu vratila je prvi servis Čehinje, koja izbacuje bekhendom lopticu u aut – 5:4.

Aleksandra se ni najmanje nije uplašila ukazane šanse – u gemu u kojem je servirala za meč odservirala je dva servis vinera, a zatim je savršenim drop šotom stvorila tri vezane meč lopte.

Na prvoj je Kvitova napravila viner, a drugi nije bio lak za živce – jedan od najdužih poena u meču, sa mnogo ’balona’ i taktičkog nadmudrivanja, završio se greškom Petre za spektakularnu pobedu naše igračice.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.