Hamilton objasnio kako je napravio grešku

Izvor: B92, 06.Jun.2021, 23:38

Hamilton objasnio kako je napravio grešku

Aktuelni svetski šampion vozač Mercedesa Luis Hamilton razočaran je zbog greške u završnici trke Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana.

Hamilton je trku u Bakuu završio na 15. mestu. Posle incidenta do tada vodećeg Maksa Verstapena iz Red Bula i prekida trke, Hamilton je na restartu kao drugoplasirani pokušao da pretekne prvoplasiranog Serhija Peresa iz Red Bula.

"Naporno smo radili da se vratimo među prvih 10 i dao sam sve od sebe, ali na kraju nisam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uspeo. Prilikom restarta sam zakačio prekidač koji isključuje kočnice, pa sam nastavio pravo u prvoj krivini. Izvinjavam se svima u ekipi. Nisam imao pojma da sam zakačio 'magični' prekidač", rekao je sedmostruki svetski šampion za Skaj.

Britanac ga je u jednom trenutku pretekao, ali je umesto da skrene u krivini, nastavio pravo i našao se iza grupe vozača.

"Ovo je bila i nesreća za Maksa. Danas je bilo mnogo loše sreće, pokušaćemo da se pregrupišemo i vratimo se snažniji za narednu trku", dodao je Hamilton.

On je danas prekinuo niz od 54 trke u kojima je osvajao bodove. Poslednji put nije osvojio bod u trci u Austriji, u junu 2018. godine.

Hamilton je ostao drugi u generalnom plasmanu sa 101 bodom, četiri manje od Verstapena.

Naredna trka vozi se za dve nedelje u Francuskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POSLE 54 TRKE PRVI PUT BEZ BODOVA: Hamilton razočaran zbog greške u trci u Bakuu

Izvor: Kurir, 06.Jun.2021

Aktuelni svetski šampion vozač Mercedesa Luis Hamilton razočaran je zbog greške koju je napravio u završnici trke Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana, posle koje je sa drugog pao na 15. mesto.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.