Hamilton i Fetel na vrhu u Monci

Izvor: B92, 06.Sep.2013, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamilton i Fetel na vrhu u Monci

Vozači Mercedesa i Red Bula Luis Hamilton i Sebastijan Fetel bili su najbrži na prvim treninzima pred Veliku nagradu Italije, 12. trku sezone u Formuli 1.

Najbolje vreme dana ostvario je aktuelni šampion tokom drugog treninga, kada je krug na legendarnoj "Monci" kompletirao u vremenu od 1:24.453 minuta.

Mladi Nemac je tada najbližeg pratioca, svog timskog kolegu Marka Vebera, ostavio šest desetinki iza sebe. Treći je tada bio Kimi Raikonen u Lotusu, koji je bio 40 hiljaditinki >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iza Australijanca.

Iza najbolje trojice tada je sledio vozač Ferarija Fernando Alonso, ispred Hamiltona i njegovog timskog kolege Nika Rozberga, koji su kompletirali vozače koji su bili unutar sekunde od branioca titule. Među najboljom desetoricom našli su se Felipe Masa u drugom Ferariju i dvojac Meklarena, tima koji ovog vikenda proslavlja 50. rođendan, Dženson Baton i Serhio Peres.

Na prvom treningu, Hamilton nije bio toliko impresivan kao Fetel. Britanac je bio za 35 hiljaditinke brži od Alonsa na drugoj poziciji, dok je treće vreme imao Rozberg, koji je bio još desetinku iza. Četvrti, sa manje od dve desetinke zaostatka, bio je Fetel, a sledili su ga Raikonen, peres, Baton i Veber. Prvu desetoricu kompletirali su Pastor Maldonado u Vilijamsu i vozač ekipe Toro Roso Žan-Erik Vernj.

Zanimljivo je da je 14 vozača na prvom treningu bilo unutar jedne sekunde. Pored najbolje desetorice, tu su se našli i vozač Zaubera Esteban Gutijeres, Roman Grožan u drugom Lotusu, drugi vozač ekipe Toro Roso Danijel Rikardo i Felipe Masa u Ferariju.

Poslednji slobodni trening na legendarnoj stazi vozi se u subotu od 11 časova, dok su kvalifikacije na programu tri sata kasnije. Trka za Veliku nagradu Italije, poslednja ove sezone u Evropi, startuje u nedelju u standardnom terminu od 14 časova.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hamilton „brani” Moncu

Izvor: Danas, 06.Sep.2013

Britanac Luis Hamilton imao je za volanom Mercedesa najbolje vreme na prvom treningu za Veliku nagradu Italije, što samo potvrđuje da mu staza u Monci i te kako odgovara. Britanac je prošle sezone slavio na ovoj stazi, nakon što je startovao sa pol pozicije, i tako ostavio nadu da može da ugrozi...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.