Hamilton: U inat tifozima

Izvor: B92, 09.Sep.2012, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamilton: U inat tifozima

Posle trijumfa u Monci, Luis Hamilton je rekao da nije bio lep osećaj čuti zvižduke tokom intoniranja britanske himne, ali da je pobeda najvažnija.

Hamilton je na Velikoj nagradi Italije došao do treće pobede ove sezone, a ujedno je postao prvi Britanac posle 15 godina koji je trijumfovao na legendarnoj stazi.

"Teško je uživati u svom trenutku kada ti zvižde. Ali, ne obazirem se jer sam pobedio", rekao je Hamilton.

Hamilton je čak pokušao da kaže nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << reči na italijanskom, ali su navijači Ferarija, kojima je “Monca” domaća staza, to dočekali sa neodobravanjem.

Atmosfera je mnogo lepša na “Silverstonu”. Nije toliko posebna, kao na “Silverstonu” ili u Monaku, ali je ovo jedna od onih posebnih trka, pošto je “Monca” legendarna staza. Voleo bih da nas na lepši način prihvataju ovde, ali sam uspeo da čujem i sjajne Britanske navijače među ‘tifozima’”, istakao je Hamilton, “Ipak, ovo je bio sjajan vikend, osećaj je fantastičan. Zadovoljan sam što je sve prošlo bez ikakvih problema”.

Za razliku od Hamiltona, navijači su ovacijama pozdravili Fernanda Alonsa, koji je kao trećeplasirani prošao kroz cilj, iza Hamiltona i Serhija Peresa u Zauberu. Španac je istakao da je to bio savršen rezultat, posebno što njegov najveći rival u borbi za titulu do Monce Sebastijan Fetel nije završio trku.

Bila je ovo savršena trka za nas. Posle problema u kvalifikacijama nije bilo lako razmišljati o pobedi, pa je podijum bio naš cilj. Sva predviđanja su govorila da nećemo uspeti, tako da smo postigli više od očekivanog, a pošto Baton i vozači Red Bula nisu završili trku, sve je prošlo savršeno”, naglasio je Alonso.

Epitet junaka trke, ipak, pripada Peresu, koji je startovao kao 12. i na kraju kroz cilj prošao kao drugi, zahvaljujući odličnoj taktici i sjajnim preticanjima.

Zaista sam uživao. Ovo je bila jedna od onih trka kad ste vi taj koji ima najbolji ritam i napadate. Bilo je nekoliko ključnih trenutaka tokom trke, posebno tokom prvog stinta, kada sam ostao dugo na staze i bilo je teško održati ritam. Imao sam baš dosta krugova na tim pneumaticima pa smo prilikom drugog stinta to iskoristili za napade i imao sam dobre borbe sa nekim vozačima”, istakao je mladi Meksikanac.

Sezona u Formuli 1 se nastavlja 30. septembra Velikom nagradom Singapura.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.