HK: Protiv Francuske za finale

Izvor: B92, 01.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HK: Protiv Francuske za finale



Posle trijumfa nad selekcijom Kineskog Tajpeha, Jelena Janković i Novak Đoković nastavljaju u sredu takmičenje na Hopman kupu u Pertu, duelom protiv selekcije Francuske. Prvi meč, u do sada najzanimljivijem duelu u Pertu, igraće Jelena Janković i Tatjana Golovin (u noći između utorka i srede, od 2,30h po centralnoevropskom vremenu), a na teren zatim izlaze Novak Đoković i Arno Klemon.

Jankovićeva će imati težak zadatak protiv Tatjane Golovin, 13. teniserke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na WTA listi, koja je u 1. kolu zabeležila laku pobedu nad 37. teniserkom na WTA listi, Argentinkom Žizelom Dulko, sa 6:4, 6:3. Ipak, naša teniserka vodi u međusobnim susretima sa 2:1, a dobila je prethodna dva duela, oba u tri seta i to na tvrdoj podlozi, na kojoj se igra i u Pertu.

Sa druge strane, ni Đoković, ni Klemon nisu impresionirali u prvom kolu. Đoković je savladao Lu Jen-Suna sa 2:1 i požalio se na povredu leđa, dok je Klemon izgubio u dva seta od Argentinca Čele.

Ipak, Klemon, specijalista za dubl mečeve, doneo je u miks dublu pobedu svom timu, pa je Francuska slavila nad Argentinom sa 2:1.

Klemon i Đoković su do sada odigrali dva meča, uz po jednu pobedu oba tenisera, a prethodni duel pripao je Klemonu, u Londonu na travnatoj podlozi.

Obe selekcije zabeležile su pobedu u prvom krugu, a trijumf u predstojećem duelu doveo bi Srbiju na korak od plasmana u finale. U drugom susretu dana sastaju se Argentina i Kineski Tajpeh.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.