Grin: Bolt ušao u istoriju

Izvor: RTS, 29.Jan.2009, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grin: Bolt ušao u istoriju

Nekada najbrži svetski sprinter Amerikanac Moris Grin izjavio je da je aktuelni svetski rekorder i trostruki olimpijski šampion na 100, 200 i 4x100 metara Jamajčanin Jusein Bolt ušao u istoriju atletike.

"Ono što je Bolt uspeo da napravi nikome do sada nije pošlo za rukom. Radi se o ogromnom talentu", rekao je Grin koji se 1999. upisao u listu svetskih rekordera rezultatom 9,79 sekundi.

Prema njegovom mišljenju, Bolt će "uz malo učenja uspeti i da poboljša >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rezultate".

"Samo da stekne još malo znanja o sprintu i trčaće tako da celom svetu pamet stane", tvrdi Grin.

Olimpijski šampion na 100 metara iz Sidneja 2000. dodao je da je Bolt fizički "još dečak".

"Vremenom će sazrevati i dobijati na iskustvu, što će dodatno povećati njegovu brzinu" , rekao je Grin.

Bivši rekorder konstatovao je da je Bolt u Pekingu mogao da trijumfuje rezultatom mnogo boljim  od 9,69 sekundi, da nije usporavao 20 metara pred ciljem.

"Da je trčao nesmanjenom brzinom do cilja, verovatno bi rezultat bio oko 9,50", ocenio je Grin.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.