Golgota u Japanu

Izvor: RTS, 15.Nov.2011, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Golgota u Japanu

Odbojkaši Srbije učestvovaće od 20. novembra do 4. decembra na Svetskom kupu u Japanu, koji je prvi u nizu kvalifikacionih turnira za plasman na Olimpijske igre u Londonu. Miljković nije hteo da se bavi prognozama, jer će se naš tim u suočiti sa velikim brojem kvalitetnih ekipa.

Kapiten muške odbojkaške reprezentacije Srbije Ivan Miljković izjavio je da je sistem takmičenja na Svetskom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kupu u Japanu katastrofalan i da naš tim očekuje prava golgota. 

"Za mene nije iznenađenje šta se dešava sa ženskom selekcijom, očekujem da se situacija sa povredama desi i nama. Svaki slobodan dan koristićemo za selidbu i ko bude turnir završio bez povreda, bez obzira na krajnji ishod takmičenja, biće heroj". rekao je Miljković na konferenciji za novinare u beogradskom hotelu "M".

Odbojkaši Srbije učestvovaće od 20. novembra do 4. decembra na Svetskom kupu u Japanu, koji je prvi u nizu kvalifikacionih turnira za plasman na Olimpiske igre u Londonu. Miljković je dodao da je nezahvalno govoriti o prognozama, jer će se naš tim u Japanu suočiti sa velikim brojem kvalitetnih ekipa.

"Ko bude imao više raspoloženih igrača, može se nadati nekom uspehu. puno toga zavisiće od zdravstvene situacije i fizičke pripremljenosti, a turnir u Japanu će pokazati da li smo u stanju da u kontinuitetu igramo na visokom nivou i da obezbedimo vizu za London", rekao je Miljković.

I selektor Igor Kolaković smatra da srpske odbojkaše očekuje jedno naporno takmičenje

"Biće veoma teško, očekuje nas prava golgota od jedanaest utakmica u 15 dana. Ulog je veliki. Sve ekipe žele da obezbede učešće na OI u Londonu. I mislim da je ponekad lakše osvojiti medalju, nego plasirati se na Olimpijske igre", rekao je Kolaković.

On je dodao da će spisak igrača koji će u četvrtak krenuti u Japan objaviti dan uoči polaska.

"Zdravstvena situacija je bolja u odnosu na prethodni period, ili dane u kada smo se okupili, i optimista sam da će Miloš Terzić, Nikola Kovačević i Aleksandar Anastasijević biti spremni i moći da nam pomognu na turniru". rekao je Kolaković.

Srednji bloker reprezentacije Dragan Stanković rekao je da neće biti smak sveta ukoliko Srbija u Japanu ne obezbedi vizu za London.

"Očekuje nas veoma težak turnir, gde sve reprezentacije dolaze sa istim ciljem, da obezbede plasman na OI i da naredne godine budu slobodne, kako bi imale više vremena da se uigraju pred najznačajniji sportski događaj na svetu", rekao je Stanković.

Tehničar Vlado Petković rekao je da će naš tim u svaku utakmicu ulaziti maksimalno borbeno i motivisano, ali da nije siguran da će to biti dovoljno da se obezbedi olimpiska viza.

Najbolji srpski odbojkaši u prvom kolu A grupe 20. novembra u Nagoji igraju protiv Argentine od 3 časa ujutru po našem vremenu.
Pogledaj vesti o: Japan,   Olimpijske igre

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.