Gol Kežmana, pobeda Fenerbahčea

Izvor: B92, 11.Feb.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gol Kežmana, pobeda Fenerbahčea



Fenerbahče je u 21. kolu prvenstva Turske savladao ekipu Genčlerbirligija Oftaš i ostao na drugom mestu as bodom manje od vodećeg Galatasaraja. Kežman je postigao drugi gol za ekipu iz Istanbula i asistirao Robertu Karlosu za treći gol Fenera. Galatasaraj je savladao Manisaspor, a Bešiktaš izgubio u Kajseriju pa je trenutno na trećem mestu ekipa Sivaspora.

Kežman je peti gol u ligi postigao u 41. minutu, a Brazilcu asistirao 17 minuta kasnije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Oftaš se nije branio kao većina klubova koja igra na našem terenu, ali mi smo bili toliko raspoloženi da se od prvog minuta videlo da sigurno pobeđujemo. Ova tri boda su nam veoma važna, jer je Sivas remizirao i sada im bežimo dva boda. Izgleda da ćemo voditi veliku borbu za titulu sa Galatasarajem, koji je prvi i ima bod prednosti u odnosu na nas," kaže Mateja Kežman.

Po završetku utakmice spiker je saopštio da ste jednoglasno proglašeni za igrača meča.

Ušao sam u seriju sjajnimh partija i nadam se da ću to nastaviti i sledeće nedelje u Ligi šampiona. U goste nam dolazi Sevilja. Karte su odavno rasprodate, biće to utakmica za pamćenje. Učinićemo sve da pobedimo sa dva gola razlike i mirno putujemo na revanš," rekao je Kežman.

Rezultati 21. kola: Ankaraspor – Kasimpaša 2:0, Denizlispor – Konjaspor 2:1, Fenerbahče – Genčlerbirligi Oftaš 3:1, Gaziantepspor – Sivaspor 0:0, Genčlerbirligi – Ankaraguču 1:0, Trabzonspor – Bursaspor 2:1, Galatasaraj – Manisaspor 6:3, Istanbul BB – Rizespor 2:1, Kajserispor – Bešiktaš 2:0

Tabela turske lige: Galatasaraj 48, Fenerbahče 47, Sivaspor 44, Bešiktaš 43, Kajserispor 38, Denizlispor 29, Trabzonspor 28, Genčlerbirligi Oftaš 27, Ankaraguču 25, Gaziantepspor 25, Konjaspor 25, Istanbul BB 24, Ankaraspor 23, Bursaspor 23, Genčlerbirligi 21, Rizespor 21, Manisaspor 20, Kasimpaša 9

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.