Godina za salataru

Izvor: Press, 10.Apr.2017, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Godina za "salataru"

Posle pobede nad Španijom, teniseri žele da igraju u najjačem sastavu u polufinalu Dejvis kupa. Novak Đoković: Biće nam veliki izazov da pobedimo Francuze i na njihovom terenu.
foto: novosti.rs
Obrijanih glava su 2010. pozirali pored “salatare”. Novak je imao samo 23 godine, Viktor 24, Janko 26... Narednih sezona stizali su jednom do polufinala (2011) i finala (2013), a onda su >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << se sve teže okupljali u najjačem sastavu. Čak su 2014. Lajović i Krajinović održali Srbiju u Svetskoj grupi.
Glavne uzdanice tima sada su u tridesetim, selektor-igrač Nenad Zimonjić ima 40, ali rešili su da, u ime starih, dobrih vremena, ponovo osvoje Dejvis kup.
- Možda je ovo naša godina - poručio je Đoković navijačima u dvorani “Aleksandar Nikolić”, posle trećeg poena protiv Španije u četvrtfinalu.
Eho tih reči odzvanjaće u ušima svih reprezentativaca do polufinalnog okršaja sa Francuskom od 15. do 17. septembra. Možda je ovo godina kada će novi šef stručnog štaba uspeti sva četiri puta da okupi najjači tim.
- Nikada nam nije nedostajao kvalitet ili dobra atmosfera. Bio je problem sa povredama, teškim rasporedima - podseća Zimonjić. - Prošla sezona je bila olimpijska, više od četvrtfinala nismo mogli. Viktor je celu jednu godinu bio suspendovan, Janko je imao operacije... Ali, najvažnije je da smo svi opet spremni da igramo u Dejvis kupu do kraja, samo da ostanemo zdravi.
Ni sa Đokovićem i Troickim nije zagarantovana pobeda u Francuskoj, jer su Conga, Monfis, Simon, Gaske i ostali momci iz vrha isto tako željni “salatare”.
- Imaju izuzetno kvalitetne igrače, videćemo za koju podlogu će se odlučiti. Najverovatnije će to biti šljaka, možda se bude igralo i na Rolan Garosu, ako vremenski uslovi dozvole. Opcije su i Monte Karlo, Nica... Videćemo, još mnogo vremena je ostalo do tad, ali bitno je da možemo sa svima da se nosimo - kaže selektor.
Stanovnik Monte Karla osluškivaće sve vesti koje stižu iz francuskog tabora. Đoković upozorava na nekoliko opasnosti:
- Njihovi teniseri imaju obavezu da igraju za reprezentaciju, jer dobijaju sredstva od Federacije. Zato treba očekivati da će najbolji biti u timu. Naviknuti su da uglave Dejvis kup u raspored. Biće nam veliki izazov da ih pobedimo na njihovom terenu, jer imaju sjajne navijače. Bili smo bolji u finalu 2010. u Beogradu, sada će sigurno želeti da nam se revanširaju.
Sedam godina naš tim čeka “salataru”, a borba za finale biće odmah posle Ju-Es opena. Novak će do tada drugi put postati otac (Jelena treba da se porodi u avgustu), ali je obećao da će čak i u slučaju osvajanja poslednjeg grend slema, doći u Francusku na polufinale. Olakšavajuća okolnost je to što će biti blizu Monte Karla, ne mora da putuje na drugi kraj planete. Imali su sreću naši teniseri da u prve dve runde igraju kod kuće, a za narednu ne moraju van Evrope. Jedini težak put bio bi u eventualnom finalu sa Australijom.
Đoković se, međutim, ne plaši teškog prelaska sa superbrze tvrde podloge u Beogradu na sporu šljaku.
- Lepo sam se osećao ove nedelje na terenu i van njega. Biću spreman za start Monte Karla i narednih turnira na šljaci - poručio je Nole.
SRBIJA - ŠPANIJA 4:1
N. Đoković - A. Ramos Vinjolas 3:0
V. Troicki - P. Karenjo Busta 3:0
Zimonjić/Troicki - Lopez/Busta 3:2
D. Lajović - Munar 2:1
Zimonjić - A. R. Vinjolas 0:2
SVETSKA GRUPA – ČETVRTFINALE
(1) SRBIJA - ŠPANIJA 4:1
(2) FRANCUSKA - V. BRITANIJA 4:1
(3) BELGIJA - ITALIJA 3:1
(4) AUSTRALIJA - SAD 3:2
POLUFINALE (15-17. septembar)
ŠPANIJA – SRBIJA
BELGIJA – AUSTRALIJA
FINALE 
(24-26. novembar)
 
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.