Izvor: MozzartSport.com, 30.Okt.2020, 09:52

Gent sad mora da padne

Za šest dana ekipi Dejana Stankovića neće biti neohodna lepršavost u igri, niti uživanje u magičnim potezima, srpskom šampionu će narednog četvrtka trebati isključivo tri boda koja bi mu širom otvorila vrata evropskog proleća

Fudbaleri Crvene zvezde su svojim navijačima priredili veče za pamćenje, pa će im današnji dan posužiti za prepričavanje sinoćnih poteza Kataija, El Fardu Bena, Fačinelija, Rodića... Ali magično veče sa stadiona Rajko Mitić dobiće >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na težini samo ukoliko narednog četvrtka na istom mestu bude savladan belgijski Gent. Za šest dana ekipi Dejana Stankovića neće biti neohodna lepršavost u igri, niti uživanje u potezima, srpskom šampionu će narednog četvrtka trebati isključivo - tri boda. Nisu važne okolnosti, niti put kojim će se stići do slavlja, već samo bodovi koji bi Crvenu zvezdu uz Hofenhajm stavili u ulogu izrazitog favorita za prolazak u 1/16 finala Lige Evrope.

Sva trenutna dešavanja u grupi L idu naruku Crvenoj zvezdi. Gent je loš start sezone, kako u domaćem prvenstvu, tako i u Ligi Evrope, kompletirao sinoćnim ubedljivim porazom na svom terenu, pa iz ovog ugla deluje da crveno-beli moraju da pronađu način da prosto dotuku i praktično izbace iz konkurencije za osvajanje drugog mesta.

Ocene igrača Zvezde za meč s Liberecom

Sa druge strane, Crvena zvezda je došla do onoga što joj je bilo neophodno u dosadašnjem toku sezone, a to je pobeda u ovako važnoj utakmici. Niko na stadionu Rajko Mitić nije mogao da pretpostavi da će ona biti ovako ubedljiva, ali će upravo onakvo evropsko izdanje uticati na to da samopouzdanja Stankovićevog tima udari u plafon. Zvezda je sada u zoni izuzetnog raspoloženja, koje nesme da je podigne u nebesa, već mora da predstavlja glavno oružje za možda i ključno slavlje na putu ka evropskom proleću. Jer, ukoliko padne Gent na Marakani, po nekim procenama bi Zvezdi nakon toga mogao da bude dovoljan još samo bod u Liberecu, eventualno dva ukupno, da obezbedi drugu poziciju u grupi.

Srpski šampion mora da iskoristi Aleksandra Kataija u svom najboljem izdanju. Stanković je pogodio sa njegovom pozicijom u timu i tako matirao kolegu Hoftiča. Majstor iz Srbobrana je uživao u trenucima kada je grabio brisan prostor pred sobom, koristio fantastično otvaranje Dijega Falčinelija i sjanu saradnju sa Ivanićem i Rodićem. Na travi stadiona Rajko Mitić lomio je kičmu svojim čuvarima i u stanje ekstaze dovodio pristalice Crvene zvezde kraj TV ekrana.

Sinoćni meč nije samo iznamio najbolje od Kataija već je u golgeterski život vratio El Fardu Bena i omogućio Milanu Gajiću da se definitivno iskristališe kao prva opcija na poziciji desnog beka. Sa druge strane i Milan Rodić je nastaviop dodatni uspon u svojoj igri, pa je u ovom trenutku jedan od najboljih igrača ovog tima.

Dijego Falčineli je Zvezdi doneo golove, ali to nije osnovna korist Stankovićevog tima od njegove igre. Italijan iz utakmice u utakmicu pokazuje sve svoje napadačke vrline. Odlično se kreće, odigrava duple pasove sa svojim igračima i u pravim trenucima odvlači svoje čuvare. Jasno je da nije u pitanju klasičan gol igrač, već školski potkovan napadač koji radi za ekipu. Sa druge strane karakter mu ne dozvoljava da odustane dok se pored svega toga i ne upiše u strelce.

Naravno, ne sme se zaboraviti ni fantastična intervencija Milana Borjana u 62. minutu pri rezultatu 3:1, kojom je Zvezdin kapiten zaustavio slobodan udarac Mara. Tada je kompletna ekipa odahnula i dobila dodatan motiv da pregazi protivnika, a Zvezdin kapiten još jednom predstavljao ozbiljan zamajac na putu ka novom evropskom podvigu.

Zvezda je sa formacijom 3-4-2-1 u Hofenhajmu imala znatno veću defanzivnu stabilnost. Sinoćni povratak na četiri defanzivna igrača otežao je posao Milunoviću i Degeneku, ali i Sekuu Sanogu, koji je morao da pokriva mnogo veći prostor i malo se pogubio u toj širini. Ipak, to je bio mali deo žrtve za ono što je ekipa Dejana Stankovića uradila u ofanzivi, a da je bila malo preciznija u završnici akcija mogao je to da bude i istorijski debakl jednog protivnika Crvene zvezde u evropskim utakmicama.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.