Izvor: MozzartSport.com, 12.Maj.2021, 12:53

Francuski tim se klanja Neveni Jovanović

Iako se već oprostila od Basket Lenda Srpkinja odlučila da pomogne timu u teškom trenutku

Mon de Marsan se klanja Neveni Jovanović... Srpska reprezentativka koju je pre dva meseca povreda prinudila da se pozdravi sa saigračicama iz Bakset Lenda, odlučila je da se vrati i pomogne timu u plej-of borbama za nacionalnu titulu. Kada se klub uhvatio za glavu zbog nove poverede (Selin Dumer), pomoć je (ne)očekivabo stigla iz Srbije....

"Neca je gledala >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << prvu utakmicu", objašnjava Mar-Lora Lafarž, predsednica Basket Lenda, "Čim je videla da se Selin povredila, saopštila mi je da želi da se vrati, da ne može tako da napusti tim."

Zvanično, nije bilo nikakvih problema da Jovanovićeva ponovo obuče dres, jer Basket Lend, iako je raskinuo ugovor s njom pošto se povredila, nije je skinuo ime srpske reprezentativke sa liste licenciranih igračica.

"Kada je (u martu) bilo jasno da mora da nas napusti (zbog povrede), nismo žurili. Sada smo samo produžili ugovor do kraja juna", dodala je predsednica kluba.

Navela je da Srpkinja, iako je znala da nije u planovima (trenera) Žuli Barne za sledeću sezonu, nije imala nijednu dilemu da li će sada kada najvažnije da pomogne.

Francuski mediji pišu da je Nevena još jednom dokazala, ako je bilo uopšte potrebno da bilo kome dokazuje, veliku profesionalnost i vezanost za Basket Lend, kao što je to učinila pre nekoliko godina kada je uskočila umesto dve povređene igračice, ali i početkom ove godine kada se takođe kao džoker vratila u tim.

"Ova uloga večitog džokera joj dobro odgovara. Očigledno da u trenutnom stanju može da odigra tek nekoliko nekoliko minuta, ali nadamo se će igrati više protiv Liona", poručila je šefica Basket Lenda pred naredne duele.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.