FORMULA 1: Istorijska pobeda Hamiltona u Monci

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Sep.2018, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FORMULA 1: Istorijska pobeda Hamiltona u Monci

Ušao u večnost.

Luis Hamilton je pobedio u trci Formule 1 za Veliku nagradu Italije u Monci. Vozač Mercedesa je tako uvećao prednost u generalnom plasmanu na čak 30 bodova u odnosu na Sebastijana Fetela iz Ferarija. Hamilton je ostvario 68. pobedu u karijeri, a šestu u sezoni, i to na slavnoj stazi u Monci, u jednoj od najboljih trka u sezoni. Britanaca je osam krugova pre kraja obišao Kimija Raikonena >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iz Ferarija i zabeležio petu pobedu u Monci, čime je izjednačio rekord legendarnog Mihaela Šumahera.

Drugo mesto u Monci je zauzeo Raikonen, a treći je bio Valteri Botas iz Mercedesa, posle kazne od pet sekundi koju je dobio Maks Ferštapen iz Red Bula. Zbog te kazne, četvrti je bio Sebastijan Fetel iz Ferarija, a Verstapen je zauzeo peto mesto na kraju. Šesti je bio Roman Grožan iz Hasa, a sedmo i osmo mesto zauzeli su vozači Fors Indije Esteban Okon i Serhio Peres. Deveti je bio vozač Renoa Karlos Sainc, a bod je osvojio Lens Strol iz Vilijamsa. Naredna trka na programu je 16. septembra, za Veliku nagradu Singapura.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SKANDAL U FORMULI 1: Fetel krivi Hamiltona za sudar u Monci

Izvor: Kurir, 02.Sep.2018

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel okrivio je Luisa Hamiltona iz Mercedesa za sudar u današnjoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Italije.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.